H τελετή των φετινών βραβείων Όσκαρ 2022 έγιναν με όλη τους τη δόξα. Σπουδαίες ταινίες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και συντελεστές βραβεύτηκαν. Αυτό που έμεινε όμως ήταν το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον παρουσιαστή Κρις Ροκ όταν ο τελευταίος έκανε ένα απρεπές σχόλιο για τη γυναίκα του Σμιθ, Τζέιντα. Σε υλικό που περιήλθε στην κατοχή του TMZ, ένα βίντεο από πέρυσι δείχνει τον βραβευμένο με Όσκαρ Γουίλ Σμιθ να επιδεικνύει την τέχνη του ψεύτικου χαστουκιού σε μια ομάδα παιδιών.

Η παράξενη τροπή της ιστορίας; Ο νεαρός ονομάζεται Κρις και ρώτησε τον Σμιθ πώς προσποιείται τους καβγάδες στις διάσημες ταινίες του. Φυσικά, ο για πολλούς στο Χόλιγουντ «χαστουκομανής» πλέον, ηθοιποιός του έδειξε.

Παρόλο που ο Σμιθ δεν χαστούκισε πραγματικά αυτόν τον Κρις, θεωρήθηκε προφητικό για τα όσα συνέβησαν στην 94η απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Πώς αντέδρασε η νυχτερινή ζώνη της τηλεόρασης των ΗΠΑ στο χαστούκι

«Μην ξαναπιάσεις το όνομα της γυναίκας μου στο γα@@ο σου στόμα»! φώναξε ο Σμιθ – δύο φορές – από τη θέση του στην πρώτη σειρά στον απορημένο Ροκ μετά τον καβγά. Ο Γουίλ ζήτησε έκτοτε συγγνώμη για τις πράξεις του, μεταξύ άλλων και από τον Ροκ, και το πρωί της Τρίτης η Τζέιντα απάντησε τελικά στη διαμάχη, γράφοντας στον λογαριασμό της στο Instagram ότι αυτή είναι «μια εποχή για θεραπεία και είμαι εδώ γι’ αυτό”».

Το σοκαριστικό χαστούκι – που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε σπίτια σε όλο τον κόσμο – έγινε ανάρπαστο στο Twitter, όπου οι φαρσέρ του διαδικτύου δημιούργησαν ένα σωρό memes.

Φυσικά ένα τέτοιο περιστατικό δεν θα πέρναγε απαρατήρητο και από τη νυχτερινή τηλεοπτική ζώνη των ΗΠΑ. Ο παρουσιαστής του Late-night Τζίμι Κίμελ αναφέρθηκε στον καβγά ακόμη και ως «το παλιό χαστούκι του “Hitch”», αναφερόμενος στην κωμωδία του Σμιθ από το 2005.

Ο Κίμελ, ο οποίος αρχικά πίστεψε ότι το χαστούκι ήταν σκηνοθετημένο, είπε ότι γρήγορα κατάλαβε ότι δεν ήταν καθόλου ψεύτικο.

Άλλοι κωμικοί της βραδινής ζώνης συμμετείχαν επίσης, συμπεριλαμβανομένου του οικοδεσπότη του «The Tonight Show» Τζίμι Φάλον, ο οποίος είπε ότι ήταν «ωραίο για όλους μας να συγκεντρωθούμε και να πούμε “holy crap” την ίδια στιγμή. Ετοιμαστείτε για τον 95ο αγώνα θανάτου για τα Όσκαρ της επόμενης χρονιάς. Πέντε υποψήφιοι μπαίνουν – ένας βγαίνει», αστειεύτηκε ο Στίβεν Κόλμπερτ, οικοδεσπότης του «The Late Show».

Το 2012, ο ηθοποιός χαστούκισε τον φαρσέρ Vitalii Sediuk που μεταμφιέστηκε σε δημοσιογράφο, όταν προσπάθησε να τον φιλήσει στο μάγουλο στην πρεμιέρα της ταινίας «Men in Black III» στη Μόσχα. «Ποιο είναι το πρόβλημά σου, φίλε;»είπε ο εκνευρισμένος Σμιθ στον Sediuk προτού του δώσει ένα χαστούκι στο πρόσωπο.