Δύσκολα θα γλίτωναν οι γόνοι των Ρώσων πολιτικών και ολιγαρχών, όπως και οι περιουσίες τους, από οργισμένους διαδηλωτές που θα ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το διαμέρισμα της θετής κόρης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών και Νο2 στην ιεραρχία του Πούτιν, Σεργκέι Λαβρόφ στο Λονδίνο, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα κατά της ίδιας, του Λαβρόφ και της Ρωσίας, όπως μετέδωσε η Daily Mail.

Η Πολίνα Κοβαλέβα, ζει μια ζωή πολυτέλειας στο ακίνητό της αξίας 4,4 εκατομμυρίων λιρών στο Κένσινγκτον, γεγονός που εξοργίζει ακόμα περισσότερο όσους διαμαρτύρονται για την εμπλοκή του πατέρα της στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η 26χρονη φέρεται να είναι κόρη της ερωμένης του Λαβρόφ, με τους ακτιβιστές να λένε ότι έχει επωφεληθεί από την επιρροή του πατριού της.

Την Κυριακή 13/3 ένα πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από τη διεύθυνσή της με πλακάτ που έγραφαν: «Η Πολίνα Κοβαλέβα κόρη του Ρώσου εγκληματία πολέμου Σεργκέι Λαβρόφ ξεπλένει τα χρήματά του εδώ». Άλλοι κρατούσαν πινακίδες με μια εικόνα του προσώπου της και τις λέξεις «κόρη εγκληματία πολέμου» από κάτω, μια αναφορά στον ρόλο του πατριού της στον στενό κύκλο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η θετή κόρη του Λαβρόφ

Η σχέση της μητέρας της με τον Λαβρόφ τα τελευταία 20 χρόνια

Η μητέρα της Πολίνα, η Σβετλάνα Πολίκοβα (51 ετών) φέρεται να είναι η ερωμένη του 71χρονου Λαβρόφ εδώ και 20 χρόνια. Οι βουλευτές της Βρετανίας έχουν ζητήσει να προστεθεί και η Πολίνα, σε αυτούς που έχουν ήδη δεχθεί αυστηρές κυρώσεις για τις διασυνδέσεις τους με το καθεστώς του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η Πολίνα Κοβάλεβα ζούσε προηγουμένως σε ένα διαμέρισμα στο Holland Park, στο δυτικό Λονδίνο, το οποίο ανήκε στη ρωσική πρεσβεία, ενώ πλέον μοιράζεται το διαμέρισμα με έναν άντρα που θεωρείται ότι είναι ο σύντροφός της, ο οποίος έχει το 10% των μετοχών σε μια επενδυτική εταιρεία που διευθύνει.

Εν τω μεταξύ, η μητέρα της Πολίκοβα έχει ένα διαμέρισμα 5 εκατομμυρίων λιρών στη Μόσχα και συνοδεύει τον Λαβρόφ σε όλα του τα ταξίδια στο εξωτερικό, σύμφωνα με το FBK.

Τη σχέση της Κοβάλεβα με τον Λαβρόφ αποκάλυψε η ερευνήτρια του FBK Μαρία Πέβτσιχ: «Ο βιολογικός πατέρας της Πολίνα δεν είναι πολύ πλούσιος. Δεν έχει ολιγάρχη σύζυγο», είπε και συμπλήρωσε: «Αλλά σε ηλικία 21 ετών, αγόρασε αυτό το διαμέρισμα στο Λονδίνο στην Kensington High Street για 4,4 εκατομμύρια λίρες».

Το ρεπορτάζ του FBK στο YouTube και με αγγλικούς υπότιτλους