Ευαισθητοποιημένη και παρούσα στη Σύνοδο για τον Τερματισμό της Σεξουαλικής Βίας σε Συρράξεις ήταν η Αντζελίνα Τζολί. Η διάσημη σταρ δε μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της όταν στο βήμα βρέθηκε μια μητέρα που μίλησε για το βιασμό της κόρης της από μια συμμορία ανδρών στο Κονγκό, λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι της.

Η 39χρονη ηθοποιός –που βρίσκεται για δεύτερη μέρα στο Λονδίνο- άκουγε συγκινημένη τη σοκαριστική μαρτυρία της ακτιβίστριας υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών Νίμα Ναμανταμού, η οποία διηγήθηκε τις τρομακτικές στιγμές που έζησε η 25χρονη κόρη της λόγω της επίθεσης συμμορίας ανδρών, η οποία την κακοποίησε σωματικά και σεξουαλικά.

Τα μάτια της δάκρυσαν και το μόνο που μπόρεσε να κάνει μετά ήταν να πάρει αγκαλιά την Νίμα Ναμανταμού δείχνοντας της τη στοργή, και την κατανόηση της, αλλά και το πόσο σέβεται το έργο της. Η Ναμανταμού έχει αφοσιωθεί στη σωτηρία του Κονγκό και έχει ιδρύσει την οργάνωση «Γυναίκες Ηρωίδες του Κονγκό» που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών.

Αφότου μίλησε και η ίδια η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι «δεν είναι ντροπή να είσαι θύμα βιασμού», κουβέντιασε και με άλλες ακτιβίστριες. Το χαμόγελο επανήλθε στα χείλη της και αφιέρωσε χρόνο για να δει τα προϊόντα που έφτιαξαν οι γυναίκες και πουλούσαν για τη στήριξη των θυμάτων της βίας.