Η Θωμαή Απέργη εξηγεί γιατί δεν θα επέλεγε να ερμηνεύσει λαϊκά τραγούδια, αποκαλύπτει λεπτομέρειες της προσωπική της ζωής και εξηγεί ότι «άμα λάχει, δέρνει κιόλας».

Στην ερώτηση αν θα επέλεγε άλλο τραγούδι για να συμμετάσχει σήμερα στη Eurovision, απάντα: «Δεν θα επέλεγα ποτέ ένα ρεμπέτικο τραγούδι με βαλκανικούς ήχους. Θα προσπαθούσα να βρω κάτι που να εκφράζει εμένα και την εταιρεία μου, αλλά παράλληλα να αρέσει και στον κόσμο. Και αυτή τη φορά ίσως θα μπορούσα να τραγουδήσω ελληνικό στίχο, κάτι που δεν είχα δοκιμάσει μέχρι πέρυσι».

Όσον αφορά μια πιθανή λαϊκή ερμηνεία, η Θωμαή μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» απαντά: «Θα το δοκίμαζα, αλλά δεν θέλω να χαρακτηριστώ λαϊκή τραγουδίστρια. Εκτός του ότι δεν με συγκινεί ιδιαίτερα, υπάρχουν άλλες που το κάνουν καλύτερα από μένα».

Ερωτώμενη για το «στράβωμα» στο show «Your Face Sounds Familiar», η ερμηνεύτρια απάντησε: «Πέρυσι πήρα το βάπτισμα του πυρός στο τραγούδι και στην τηλεόραση. Όλοι ήταν πιο έμπειροι από μένα και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Δούλευα για ώρες, τα έδινα όλα και μέσα σε τρεις ημέρες έπρεπε να τραγουδήσω και να υποδυθώ. Δεν σου κρύβω ότι δεν είμαι και ο πλέον διπλωματικός άνθρωπος. Είμαι αληθινή και θεωρώ ότι η ευθύτητα και η ειλικρίνειά μου μού έκαναν κακό, καθώς δημιουργήθηκε για το πρόσωπό μου μια εικόνα που δεν ήμουν εγώ».

Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, δήλωσε ότι έχει νιώσει δυνατά συναισθήματα. «Έχω κάνει τρελά πράγματα για τον πρώτο μου έρωτα και έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται να ξαναζήσω την ένταση και την αθωότητά του. Όσο περνάνε τα χρόνια, το συναίσθημα φθίνει», σημείωσε.

Όταν ρωτήθηκε ποιο ήταν το πιο τρελό που έχει κάνει για εκείνον τον πρώτο έρωτα, περιέγραψε το εξής περιστατικό: «Ζούσα στην Τήνο, είπα ψέματα στους γονείς μου ότι θα πάω σε ένα πάρτι του Κολλεγίου Αθηνών με κάποιες φίλες μου και ήρθα μόνη μου στην Αθήνα. Διανυκτέρευσα σ’ ένα ξενοδοχείο και την επομένη τα ξημερώματα πήγα στο αεροδρόμιο για να του κάνω έκπληξη, καθώς επέστρεφε από μια εκδρομή που είχε πάει με τη σχολή του στην Ταϊλάνδη. Για μένα ήταν μεγάλη υπέρβαση, αφού δεν έκανα ποτέ κάτι εκτός ορίων».

Τέλος, όσον αφορά την ενασχόληση με το μποξ, η Θωμαή Απέργη απαντά: «Συνέβη κατά τύχη, γιατί μου άρεσε πολύ η γυμναστική. Έκανα χρόνια μπάσκετ και όταν πήγα να σπουδάσω Φιλολογία στην Πάτρα, πέρασα από μια σχολή μποξ, μου άρεσε το άθλημα και κόλλησα. Κι άμα λάχει, δέρνω».