Δεν μπορούσε να βρει καλύτερη περίπτωση για να παρουσιάσει την τελευταία του κωμική έμπνευση ο Sacha Baron Cohen, παρά… κατά την απονομή του βραβείου «Charlie Chaplin Britannia Award for Excellence in Comedy» που του απονεμήθηκε.

Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός παγκοσμίως με την ταινία του «Μποράτ», παρουσίασε μια κυρία σε αναπηρική καρέκλα που η Salma Hayek την ανακοίνωσε σαν την Grace Cullington την γηραιότερη εν ζωή ηθοποιό που συμμετείχε στην ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν «Τα φώτα της πόλης».

Η Cullington έδωσε στον Cohen το μπαστούνι που κρατούσε ο ίδιος ο Τσάπλιν στην ταινία του 1931.

Ο κωμικός άρχισε να μιμείται το περπάτημα του Τσάπλιν στο πλατό του θεάτρου όπου πραγματοποιούνταν η απονομή των βραβείων «BAFTA », όταν γλίστρησε και πέφτοντας παρέσυρε την γηραιά κυρία στο αναπηρικό καροτσάκι και την έριξε από την σκηνή!

Αμέσως ο Βρετανός ηθοποιός και χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, συνέχισε τον ρόλο του λέγοντας απευθυνόμενος στους συγγενείς της Cullington, να μην τον μηνύσουν για το περιστατικό γιατί θα έχουν την ίδια κατάληξη με εκείνη…

Πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν την αυθεντικότητα της σκηνής που διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια τους, μεταξύ των οποίων και οι George Clooney, Kathryn Bigelow και ο Ben Kingsley.