Η πιο ωραία γυναίκα στον κόσμο ψηφίστηκε η αμερικανίδα ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου από το περιοδικό People, παίρνοντας τα σκήπτρα από τη Τζούλια Ρόμπερτς, τη Τζένιφερ Λόπες και την Μπιγιονσέ.

Η 40χρονη ηθοποιός, που είναι παντρεμένη με τον τραγουδιστή Κρις Μάρτιν, επικεφαλής του βρετανικού συγκροτήματος Coldplay, και μητέρα δύο παιδιών ηλικίας 7 και 8 ετών, ασχολείται τις ημέρες αυτές με την προώθηση της ταινίας «Iron Man 3».

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη από τις επιλεγμένες εμφανίσεις της, καθώς η ηθοποιός επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι θέλει να απομακρυνθεί κάπως από τον κινηματογράφο για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα παιδιά της.

Η Γκουίνεθ Πάλτροου -που έχει τιμηθεί με το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού το 1999 για την ταινία «Ερωτευμένος Σέξπιρ»- μοιράζει επίσης το χρόνο της μεταξύ της δημοσίευσης βιβλίων μαγειρικής και μιας συνεργασίας με την Τρέισι Άντερσον σταρ του fitness και της γυμναστικής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη που δεν είμαι πλέον 20 ετών», δήλωσε στο περιοδικό People. «Το να είμαι μητέρα και να ζω μια τόσο ικανοποιητική εμπειρία με κάνει να αποδέχομαι την ιδέα ότι γερνάω, και αυτό είναι ένα καθημερινό δώρο».

Η ηθοποιός, που γεννήθηκε στο Λος Άντζελες και ενσαρκώνει την «εικόνα» της καλιφορνέζικης ομορφιάς, διαβεβαιώνει ότι αισθάνεται «ότι έχει καλύτερες αναλογίες σήμερα» απ’ ό,τι όταν ήταν 20 ετών. «Ξαφνικά νιώθω καλύτερα με μαγιό από ότι προτού αποκτήσω παιδιά. Νομίζω όμως ότι το πιο όμορφο πράγμα όταν γερνάμε είναι να δεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι».

Η Πάλτροου έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με την ταινία θρίλερ «Επτά» του Ντέιβιντ Φίσερ, ενώ έχει παίξει και στις ταινίες «Ο ταλαντούχος κ. Ρίπλεϊ» του Άντονι Μινγκέλα, «Η οικογένεια Τενεμπάουμ» του Ουές Αντερσον και πιο πρόσφατα το «Contagion» του Στίβεν Σόντερμπεργκ.