Όταν τέσσερα χρόνια πριν η νεαρή ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου άφηνε πίσω της την Αθήνα για το Λονδίνο, αποφασισμένη να διεκδικήσει μια θέση στη βαριά βιομηχανία του κινηματογράφου, σίγουρα δεν φανταζόταν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βρισκόταν στην… αγκαλιά του πιο διάσημου πράκτορα όλων των εποχών ενσαρκώνοντας τον ρόλο της «Bond lover» (ερωμένης του Μποντ), όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στους τίτλους της πολυαναμενόμενης ταινίας «Skyfall».

Το πρώτο «Bond girl» ελληνικής καταγωγής είναι γεγονός και η «Ελληνίδα θεά», όπως την έχουν αποκαλέσει ήδη τα διεθνή μέσα, έχει κλέψει τις εντυπώσεις.

Η αστραφτερή εμφάνισή της στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, στην επίσημη πρεμιέρα της 23ης ταινίας του Τζέιμς Μποντ, με το χρυσό φόρεμα του Ελληνα σχεδιαστή Eddie Gavriilidis και τα κοσμήματα του Ηλία Λαλαούνη παρέπεμπε σε ντίβα του Χόλιγουντ που δεν είχε να ζηλέψει σε λάμψη σταρ όπως ο Ντάνιελ Κρεγκ και ο Χαβιέ Μπερδέμ, οι οποίοι μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο έδωσαν το «παρών».

Μόλις την επομένη του μεγάλου event, που συγκέντρωσε τα βλέμματα του πλανήτη, η 25χρονη καλλονή μίλησε στο Έθνος, για την εμπειρία της, ενόσω προετοιμαζόταν για να ταξιδέψει στο Βερολίνο όπου παραβρέθηκε στην απονομή των βραβείων «Man of the year» του περιοδικού «GQ» για να βραβεύσει τον Τζον Κιούζακ. Οπως ήταν φυσικό, τη συζήτηση μονοπώλησαν η συμμετοχή της στην ταινία, αλλά και η διαδρομή της από την Αθήνα μέχρι το κόκκινο χαλί του Royal Albert Hall…

«Πέρυσι τον Μάρτιο συμμετείχα στην οντισιόν και δύο μέρες μετά τηλεφώνησε ο ατζέντης μου για να μου πει ότι ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Σαμ Μέντες ήθελε να με συναντήσει. Πήγα στο στούντιο και ο ίδιος μου ανακοίνωσε ότι πήρα τον ρόλο. Τα συναισθήματα εκείνης της στιγμής δεν περιγράφονται. Ημουν πολύ χαρούμενη. Ηταν πραγματικά μια κατάκτηση για μένα» λέει η ίδια. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο στο Φατιγέ της Τουρκίας. Εκεί η Τόνια γύρισε τις δικές της σκηνές με τον Ντάνιελ Κρεγκ.

«Ο Ντάνιελ είναι ένας προσιτός άνθρωπος. Βοηθάει τους νέους ηθοποιούς, είναι υπερπροστατευτικός, ανθρώπινος, έχει χιούμορ. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και τον εκτιμώ πολύ. Επίσης είναι πολύ πιο όμορφος από κοντά», προσθέτει.

Τα γυρίσματα στην Τουρκία κράτησαν περίπου μία εβδομάδα. Πέρα από το αρχικό άγχος, η Τόνια, η οποία ενσαρκώνει την ερωμένη του μυθικού Βρετανού πράκτορα 007, έκανε απλώς τη δουλειά της. «Αρχικά ήμουν αγχωμένη, αλλά όλοι είναι εξαίρετοι επαγγελματίες και το ξεπέρασα γρήγορα. Παίζω την ερωμένη του Μποντ. Συγκεκριμένα είμαι το τρίτο “Bond girl”, το οποίο συνήθως δεν έχει όνομα, γι’ αυτό και στους τίτλους της ταινίας αναγράφεται: “Bond lover”. Πρόκειται για έναν μικρό αλλά ξεχωριστό ρόλο, όπου στο τέλος της σκηνής γίνεται υπέρβαση στον χαρακτήρα. Είχα μία ερωτική σκηνή με τον Ντάνιελ Κρεγκ, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ ακόμη να αποκαλύψω περισσότερα για την πλοκή της ταινίας» συμπληρώνει.