Σε δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης βρέθηκαν οι ηθοποιοί Κέβιν Κόστνερ και Στίβεν Μπόλντουιν, όπου χθες ξεκίνησε η επιλογή των ενόρκων της δίκης.

Ο Μπόλντουιν ισχυρίζεται ότι ο Κόστνερ τον εξαπάτησε σχετικά με μια συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν συνάψει το 2010.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο Κόστνερ εξαπάτησε τον Μπόλντουιν και τον συνεργάτη του Σπύρο Κοντογούρη κλέβοντας το μερίδιό τους από μια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων συμφωνία με βάση την οποία η BP αγόρασε 32 συσκευές διαχωρισμού πετρελαίου και νερού, τις οποίες κατασκεύασε μια εταιρία ιδιοκτησίας του Κόστνερ.

Η συμφωνία συνήφθη αφότου εξερράγη η πετρελαιοπηγή Μακόντο στον Κόλπο του Μεξικού, τον Απρίλιο του 2010, με αποτέλεσμα να χυθούν στη θάλασσα περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια λίτρα αργού πετρελαίου.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο Μπόλντουιν και ο Κοντογούρης υποστηρίζουν ότι δεν ενημερώθηκαν για τη συμφωνία με την BP προτού δεχτούν να πουλήσουν τις μετοχές τους σε μια εταιρία που είχε ιδρυθεί για να διοχετεύσει στην αγορά τις συσκευές του Κόστνερ. Κι ως εκ τούτου, υποστηρίζουν, ότι ο ηθοποιός τους στέρησε το μερίδιο των 18 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε δώσει η BP ως προκαταβολή για τις συσκευές.