Το επόμενο πρωί μετά την βράβευσή της με ένα ακόμη Όσκαρ η Μέριλ Στριπ έκανε δωρεά 10.000 δολαρίων στο Ινστιτούτο Μάθησης Segue στο Ρόουντ Άιλαντ, προς τιμήν της Βαϊόλα Ντέιβις, που κέρδισε Όσκαρ Β΄Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Οι υπηρέτριες».

Η 46χρονη Ντέιβις θεωρείται ευεργέτιδα του χρεοκοπημένου σήμερα σχολείου Σέντραλ Φολς στο Ρόουντ Άιλαντ, όπου μεγάλωσε, καθώς έχει και η ίδια κάνει δωρεά προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η βιβλιοθήκη του.

Το σχολείο στεγάζεται προς το παρόν σε ένα δημόσιο κτίριο στο Σέντραλ Φολς, το οποίο πρόκειται να πουληθεί λόγω οικονομικών δυσχερειών, εξήγησε ο ιδρυτής και διευθυντής του Άντζελο Γκαρσία.

Όπως είπε ο ίδιος, το σχολείο , στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 200 μαθητές, θα πρέπει να αγοράσει το κτίριο ή να μεταφερθεί σε άλλο χώρο εντός των επόμενων 12 με 13 εβδομάδων.

Η δωρεά θα βοηθήσει το σχολείο να ξεκινήσει εκστρατεία με στόχο τη συγκέντρωση 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά και την ανακαίνιση του κτιρίου και του διπλανού κέντρου εκπαίδευσης.