Φορώντας ένα ροζ παστέλ φόρεμα και ένα κόκκινο έντονο κραγιόν η Scarlett Johansson έδωσε στην εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο ένα μικρό δείγμα από την παλιά λάμψη του Χόλυγουντ.

Η «χαμένη στη μετάφραση» ηθοποιός κάθισε που είναι η μούσα του οίκου μόδας D&G από το 2009, κάθισε στην μπροστινή σειρά στην επίδειξη μόδας για να πάρει μια γεύση από το τι θα φορεθεί την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2012.

Η 26χρονη ηθοποιός, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN παραδέχτηκε ότι η πίεση προκειμένου να διατηρήσει την εικόνα αυτή της τελειότητας που προστάζει η βιομηχανία του θεάματος είναι όντως μεγάλη, δήλωσε όμως ότι έχει καταφέρει να διαχωρίζει την επαγγελματική από την προσωπική της ζωή.

-Τι σημαίνει για σένα να είσαι μούσα των D&G;

Από τη στιγμή που απέκτησα το κατάλληλο σώμα ώστε να χωράω στα φορέματα τους, φοράω τα ρούχα τους. Ακόμα κι όταν με προσέγγισαν για να γίνω το πρόσωπο της σειράς make up που λάνσαραν το 2009 ένιωθα πολύ όμορφα και φυσικά.

-Τι πιστεύεις ότι ήταν αυτό που τους άρεσε σε σένα;

Ίσως το γεγονός ότι απολαμβάνω τη θηλυκότητα μου. Είμαι μια γυναίκα με καμπύλες και ούτε θέλω να το κρύψω αλλά ούτε και προσπαθώ να γίνω κάπως αλλιώς και ίσως είναι αυτό που εκτίμησαν. Και οι δύο σχεδιαστές προτιμούν δυναμικές γυναίκες και με καμπύλες όπως η Monica Bellucci και αυτός υποθέτω πως είναι ο λόγος που με επέλεξαν.

– Νιώθεις επιπλέον πίεση να δείχνεις τέλεια από τη στιγμή που ανήκεις σε αυτή τη βιομηχανία του θεάματος;

Νομίζω ότι όλοι όσοι ανήκουν στη βιομηχανία του θεάματος νιώθουν κατά κάποιο τρόπο πίεση ώστε να δείχνουν «κάπως». Εγώ πάντα ήμουν υπέρ του υγιεινού τρόπου ζωής. Δεν είμαι των άκρων. Νομίζω ότι μπορείς και να απολαμβάνεις τη ζωή και να είσαι και υγιής και να κρατάς τις ισορροπίες.

– Έχεις στο μυαλό σου μια εικόνα για την ιδανική γυναίκα;

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό μου. Υπάρχουν γυναίκες με διαφορετικές «διαστάσεις» και χρώμα και αυτό είναι υπέροχο. Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του προτιμήσεις και δεν κάνω διακρίσεις.
Νομίζω όμως ότι το πιο σέξι χαρακτηριστικό από όλα είναι η αυτοπεποίθηση.