Για τα παιδικά του χρόνια και για το γεγονός ότι δεν έχει εμφανιστεί ποτέ δημοσίως με γυναίκα, μίλησε ο Κώστας Μαρτάκης, απαντώντας στις φήμες για το αν είναι gay ή όχι.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Downtown ο τραγουδιστής δήλωσε ότι μεγάλωσε στο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας, στο Παλαιό Φάληρο, πολύ ήσυχα, ζεστά και οικογενειακά και ότι πήρε τόση αγάπη από τους γονείς και τα δύο αδέλφια του, που πραγματικά δεν ζήλεψε ποτέ κάτι από τα άλλα παιδιά.

Σε ό,τι αφορά στην προσωπική του ζωή αποκάλυψε ότι εδώ και επτά μήνες είναι μόνος του και ότι θα ήθελε να κάνει μια σοβαρή σχέση και να έχει μια κοπέλα που να τον καταλαβαίνει.

Στα σχόλια για το αν είναι ομοφυλόφιλος απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου, ότι ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και ότι δεν πρόκειται ποτέ να μπει στη διαδικασία να αλλάξει τη γνώμη κανενός.

Στην ερώτηση αν θα το παραδεχόταν αν ήταν gay, απάντησε:
«Πρώτα πρώτα, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό το θέμα. Έχω μάλιστα αρκετούς φίλους που είναι gay. Η οικογένειά μου, μου έμαθε να μην κατακρίνω κανέναν. Σε ό,τι αφορά εμένα, απ’ τη στιγμή που αυτό το πράγμα δεν ισχύει, δεν μπήκα καν στη διαδικασία να το σκεφτώ. Αν ήμουν gay, μπορεί και να το παραδεχόμουν. Δεν ξέρω».