Καλεσμένος στην εκπομπή «Buongiorno», ο Φωκάς Ευαγγελινός μοιράστηκε την προσωπική του ιστορία και τη σχέση του με τον χορό. Όπως αποκάλυψε:

«Ήμουν στην σχολή Εμποροπλοιάρχων. Ξεκίνησα με το καράβι να κάνω ένα ταξίδι και είπα θα γίνω χορευτής, γιατί νιώθω ότι υπάρχω μέσα από αυτό, μου αρέσει. Δούλεψα πολύ σκληρά, γιατί ξεκίνησα αργά, 21 χρονών. Οι άλλοι είχαν ήδη φτάσει. Εγώ ήξερα που μπορώ να φτάσω».

Η Eurovision αποτέλεσε καθοριστικό σημείο στην καριέρα του. «Η Eurovision ήταν ένας θεσμός που πήγα πρώτη φορά το 2004 με τον Σάκη Ρουβά και μετά με την Έλενα Παπαρίζου και είναι κάτι που έχω αγαπήσει. Έβλεπα Eurovision, αλλά μέσα από τη διαδικασία και την τριβή το αγάπησα. Έχω έρθει σε επαφή με άτομα του εξωτερικού που σέβονται τη δουλειά μου. Η Eurovision μου άνοιξε πόρτες στο εξωτερικό».

Σχετικά με τη συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι το 2024 και άλλες συνεργασίες, ο Φωκάς σημείωσε: «Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει καλύτερη θέση στον διαγωνισμό με την Μαρίνα Σάττι. Με την Klavdia υπήρχε ένα συγκλονιστικό team».