Μπορεί ο ρόλος του Μάνθου Φουστάνου στη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης» να του χάρισε τεράστια αναγνωρισιμότητα, όμως ο Βασίλης Κούκουρας παραδέχεται σήμερα πως η επιτυχία εκείνης της εποχής είχε και το αντίτιμό της.

Ο ηθοποιός, καλεσμένος στην εκπομπή «Buongiorno», μίλησε χωρίς περιστροφές για το πώς η ξαφνική προβολή τον επηρέασε, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με πλευρές του εαυτού του που δεν του άρεσαν.

«Το καλάμι το καβάλησα μετά το Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά το καβάλησα σε σχέση με εμένα», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι, εκ των υστέρων, κατάλαβε πως «κάποια αλλοίωση θα υπήρχε».

Ωστόσο, η αλλοίωση αυτή δεν τον οδήγησε σε ακραίες συμπεριφορές. «Δεν ήμουν από τους ανθρώπους που έβγαινα σε μια παρέα και ήθελα να έχω την προσοχή ή δε μιλούσα σε ανθρώπους. Δεν ήμουν το κλασικό ψώνιο», σημείωσε.

Η δική του μάχη, όπως εξηγεί, ήταν με τα προσωπικά του μέτρα και σταθμά. «Σε σχέση με τα δικά μου μέτρα και σταθμά θεωρούσα ότι δεν ήταν σωστό αυτό που κάνω». Ο ηθοποιός ένιωθε ότι η αναγνωρισιμότητα επηρέαζε ακόμη και την αντιμετώπιση της ζωής: «Με καλούσαν για παράδειγμα κάπου και έλεγα, “α, θα με βλέπουν, οπότε πρέπει να είμαι κάπως”. Βλακείες».

Ο Βασίλης Κούκουρας αποκάλυψε πως η ισορροπία ήρθε χάρη σε δύο παράγοντες: τους φίλους του και την ψυχανάλυση. «Ευτυχώς όμως είχα καλούς ανθρώπους γύρω μου, κυρίως φίλους, γιατί αυτοί είναι που σε μαζεύουν και σε γειώνουν. Έκανα και ψυχανάλυση», δήλωσε.