Η Ελένη Μπόυση, μητέρα του γνωστού επιχειρηματία Ευάγγελου Μπούση, παραχώρησε μια συνέντευξη στο Newsbeast, μιλώντας μεταξύ άλλωνγια τη βάφτιση των εγγονιών της, τον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, αλλά και για τη μεγάλη πίκρα που ένιωσε η οικογένειά της λόγω του μίσους και των ομοφοβικών σχολίων που δέχτηκαν.
Η βάφτιση, η μεγάλη χαρά και η πίκρα
Η ίδια μίλησε με συγκίνηση για το μυστήριο της βάφτισης που τελέστηκε για τα εγγόνια της, με νονά την Ευγενία Νιάρχου και τον γιο της Γιώργο να στέκεται επίσης στο πλευρό τους. Η χαρά της ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν ο γαμπρός της, ο γαμπρός της , δέχτηκε χωρίς δισταγμό την πρότασή της να βαφτιστούν τα παιδιά τους Ορθόδοξοι χριστιανοί. «Γιατί αμφιβάλλετε; Μα βεβαίως και θα βαφτιστούν τα παιδιά στην Ορθόδοξη Εκκλησία», ήταν η πρώτη του κουβέντα, σύμφωνα με την ίδια.
Ωστόσο, η χαρά επισκιάστηκε από την οδυνηρή διαπίστωση του μίσους που δέχτηκαν. «Και μετά αντιμετωπίσαμε μίσος από μερικούς παπάδες και μέρος της κοινωνίας. Και αυτό μας άφησε με πάρα πολύ μεγάλη πίκρα. Γιατί δεν ξέρανε τι λέγανε», ανέφερε, τονίζοντας ότι η οικογένειά της δέχτηκε σκληρή κριτική και κουτσομπολιό.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ως παράδειγμα
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελένη Μπόυση εξήρε τον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, τον οποίο χαρακτήρισε ως «μεγάλο ηγέτη», «ελπίδα της Ορθοδοξίας μας» και «παράδειγμα αγάπης». Σύμφωνα με την ίδια, ο Ελπιδοφόρος έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της Ορθοδοξίας, λέγοντας: «πως εγώ ήρθα να βαφτίσω δύο Χριστιανούς».
Η κ. Μπόυση υπογράμμισε τη στάση του Αρχιεπισκόπου, που αγνόησε τα σχόλια και τις διακρίσεις, δίνοντας ένα μάθημα αγάπης. «Δεν είπε ούτε για γκέι, ούτε για τίποτα. Γιατί στο κάτω κάτω δεν έχει κανένας το δικαίωμα να πει σε κανέναν με ποιον θα κοιμηθεί. Κανένα δικαίωμα. Ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε και να κατηγορούμε τον κάθε άνθρωπο;», είπε, τονίζοντας ότι «εγώ δέχομαι τους πάντες και τα πάντα στο Θεού το σπίτι».
Το μήνυμα κατά της υποκρισίας
Με ένα απόσπασμα από τη Βίβλο, η Ελένη Μπόυση θέλησε να τονίσει την υποκρισία ορισμένων ανθρώπων: «Αν ο Χριστός με τη Μαρία τη Μαγδαληνή, είπε, “Ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω”, ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε τον κάθε άνθρωπο;».
Στη συνέχεια, διηγήθηκε ένα περιστατικό που βίωσε, όπου μια κυρία την αποκάλεσε μη φυσιολογική επειδή στήριζε ομοφυλόφιλους. Τότε, η κ. Μπόυση απάντησε με μια ερώτηση που έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι στην υποκρισία της. «Στα μάτια τα δικά σου τι είναι normal; Ο γιος σου που απατάει τη γυναίκα του και η νύφη σου που απατάει τον άντρα της; Και τα παιδιά τους να μεγαλώνουν σε αυτό το περιβάλλον; Γιατί το παιδί είναι σαν ένα σφουγγάρι. Αυτό στα μάτια τα δικά σας, είναι normal; Γιατί εγώ αυτό το βλέπω μη φυσιολογικό.»
Η ίδια αποκάλυψε πως η συγκεκριμένη κυρία επικοινώνησε μαζί της έναν χρόνο μετά για να της ζητήσει συγγνώμη. «Νομίζω ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με τα λόγια του, γιατί είναι βαριές κουβέντες να λέμε τα παιδιά που είναι γκέι, μη φυσιολογικά. Ντροπής μας, ντροπής μας», κατέληξε η Ελένη Μπόυση, τονίζοντας πως «Είμαστε μια δημιουργία του Θεού και ξέρει ο Θεός σε ποιον τα δίνει αυτά τα παιδιά, γιατί ξέρει πώς θα τα προστατεύσουμε».