Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της Άντζελας Γκερέκου, η Λουκίλα Καρρέρ, σύζυγος του αείμνηστου Μίμη Πλέσσα, μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους λεπτομέρειες για τις ασυνήθιστες διατροφικές προτιμήσεις του μεγάλου μουσικοσυνθέτη. Οι αποκαλύψεις της έδειξαν μια διατροφική ρουτίνα αρκετά διαφορετική από τα συνηθισμένα.

Ο Μίμης Πλέσσας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κυρία Καρρέρ, απέφευγε παντελώς το κρέας. «Ο Μίμης ζητούσε οτιδήποτε δεν είχε κρέας οπότε δεν μπορούσα ούτε σοφρίτο ούτε παστιτσάδα να του κάνω»,  δήλωσε. Αντίθετα, η διατροφή του βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στα αυγά και τις σοκολάτες. «Ο Μίμης Πλέσσας έτρωγε μόνο αυγά τηγανητά και σοκολάτες», τόνισε. Η Λουκίλα Καρρέρ πρόσθεσε πως ο συνθέτης δεν κατανάλωνε ούτε φρούτα ούτε λαχανικά.

«Ο Μίμης δεν ήθελε ποτέ φρούτα, λαχανικά και δεν έφαγε ποτέ ζωάκι, ποτέ ψάρι, τρεφόταν μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του με τα αυγά» εξήγησε σημειώνοντας ότι «Τελικά καλά έκανε, πρέπει να κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό να ακούμε τον οργανισμό μας.» Μάλιστα, ο ίδιος ο Μίμης Πλέσσας απολάμβανε να μαγειρεύει τα αυγά του με διάφορους τρόπους – έως και 15 διαφορετικούς. «Άλλοτε με ντομάτα, άλλοτε έβαζε μέσα κολοκύθια, φέτα… Έκανε τα αυγά με διαφορετικούς τρόπους, βέβαια εγώ μετά έβρισκα μια κουζίνα ανάστατη, αλλά το ευχαριστιόταν τόσο πολύ και χαλάλι του.»