Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» ήταν σήμερα η Σοφία Μουτίδου. Η ηθοποιός μίλησε για την πορεία της, την ενασχόλησή της με την υποκριτική, την μητρότητα αλλά και την σχέση της με το σώμα της.
«Αισθάνομαι εντάξει με αυτό (να φοράει κολάν). Με άλλα δεν αισθάνομαι εντάξει. Με το σώμα μου δεν αισθάνομαι εντάξει, δεν σημαίνει ότι επειδή το εκθέτω αισθάνομαι και εντάξει, άλλο ότι δεν ντρέπομαι να το δείξω. Φυσικά, και κάνω προσπάθειες και προσπαθώ να μη γίνω υπερυπέρβαρη και για την υγεία μου και για το παιδί μου και για όλα και δίνω μάχες και μου αρέσει η ωραιότητα και όλα αυτά. Αλλά άλλο ντρέπομαι…».
Για τα αρνητικά σχόλια που μπορεί να δέχεται κατά καιρούς και πως τα αντιμετωπίζει, είπε μεταξύ άλλων:
«Όσα σημεία μου, έχω δουλέψει αρκετά (στο επίπεδο της ψυχολογίας) δεν με πληγώνουν, όσα δεν έχω δουλέψει με πληγώνουν. Δεν μπορώ να πω στον άλλο μη με προβάλεις. Εσύ είναι πώς θα θωρακιστείς. Δεν απαντάω σε αρνητικά σχόλια, θα απαντήσω σε 1 στα 150 και αυτό όταν είναι χυδαίο. Εκεί τον προκαλώ, τον παίρνω τηλέφωνο, βίντεοκλήση και του λέω “κότα γιατί δεν απαντάς;”. Δεν μου απαντάνε ποτέ όμως. Με έναν έχει τύχει να τα βρω και να μου πει στο τέλος “σε θαυμάζω”. Ίσως θέλουν λίγο χώρο να τους κοιτάξεις. Νιώθω συμπόνια, συμπάσχω, έχω ανεκτικότητα μεγαλύτερη από ότι είχα»
Για το πως είναι ως γονέας ανέφερε:
«Προσπαθώ να είμαι ο γονιός που δεν ήταν οι γονείς μου. Μεγάλη νίκη να κόψεις αυτή τη νοσηρή αλυσίδα, αυτή την σκυτάλη. Τη δίνει ο ένας στον άλλον, άθελά μας, από γενιά σε γενιά. Κάποιος πρέπει να πει, εγώ δεν θα τη δώσω, θα την αλλάξω.
Για τη μητρότητα και τις αλλαγές που βίωσε με τον ερχομό της κόρης της, σημείωσε: «Η επικοινωνία είναι το σημαντικότερο. Όχι να μιλάει στον βρόντο το παιδί, όχι να διεκπεραιώνεις, όχι να έχω έτοιμες φράσεις – κλειδιά, να υπάρχει υποχώρηση, συγγνώμη.
Πρώτη φορά στη ζωή μου δεν ήμουν εγώ στο πρώτο πλάνο, μπήκε ένας άλλος άνθρωπος που του έδωσα την απόλυτη προτεραιότητα. Εκεί δούλεψα τον εγωισμό και κάμφθηκαν όλα».
Η Σοφία Μουτίδου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σπάσανε όλα με το παιδί, κάνοντας πολλή δουλειά, όχι μόνο με το παιδί. Πριν το παιδί ήμουν ζωηρή πολύ, εκδικητική, μοναχοπαίδι, τσαμπουκαλού, φωνακλού».