Για την αρχή της καριέρας του και τις εκδηλώσεις λατρείας που, μαζί με τον Νίκο Κούρκουλο, απολάμβαναν αλλά και τη σχέση του με την Κάτια Δανδουλάκη, είχε μιλήσει σε συνέντευξή του ο Νίκος Γαλανός, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο.
«Ο Φίνος έβλεπε τις ταινίες πριν βγουν στο σινεμά και συζητούσε με τους σκηνοθέτες αν ήθελε για παράδειγμα να αλλάξει κάτι. Είχε ζητήσει να με δει και μου είπε: “εσύ θα κάνεις καριέρα και εγώ σε θέλω εδώ δικό μου”. Όντως, υπέγραψα εξαετές το συμβόλαιο με τουλάχιστον τρεις ταινίες τον χρόνο και έτσι βγήκα στον κινηματογράφο» είπε αρχικά, σε συνέντευξή του στο «Στούντιο 4».
«Για χρόνια δεν καταλάβαινα τι γινόταν» είπε στη συνέχεια, ερωτηθείς για το πώς αντιλαμβανόταν τη φήμη του. “Ο Κούρκουλος κι εσύ παίρνετε τα πιο πολλά γράμματα από τις θαυμάστριες” μου είχε πει η Νόρα Βαλσάμη αλλά δεν είχα αντίληψη» ανέφερε.
«Πηγαίναμε για γάμο με την Κάτια Δανδουλάκη, ήμασταν μαζί δυόμισι χρόνια»
Ο Νίκος Γαλανός, στην ίδια συνέντευξη είχε αποκαλύψει κρυφές πτυχές της σχέσης του με τη συνάδελφό του, Κάτια Δανδουλάκη, η οποία έφτασε ένα βήμα πριν από τα σκαλιά της εκκλησίας.
Ο γνωστός ηθοποιός εκμυστηρεύτηκε αρχικά ότι «εάν δεν μίλαγε η Κάτια, εγώ δεν θα το έλεγα ποτέ ότι υπήρξαμε αρραβωνιασμένοι. Όπως και δεν το είχα πει ποτέ. Ήμασταν αρραβωνιασμένοι και πηγαίναμε για γάμο. Με δαχτυλίδι, επίσημα. Ήμασταν μαζί δύο-δυόμισι χρόνια. Εκείνη την εποχή -τα ανάλογα σήμερα είναι μέσα από τα social media, εμείς τα είχαμε με τα περιοδικά και τα εξώφυλλα».
Για τα φώτα της δημοσιότητας ο Νίκος Γαλανός σχολίασε: «Μιλάμε για χαμό με όλα αυτά! Τις συνεντεύξεις και όλα όσα γίνονταν τότε. Εμένα όμως δεν μου άρεσε να μιλάω. Δεν μου άρεσε ποτέ να αναφέρομαι ούτε στα προσωπικά μου, αλλά ούτε και στα προσωπικά των άλλων. Όπως επίσης, δεν δεχόμουν όταν μου έλεγαν κάτι για κάποιον ή κάτι για εμένα».
«Ερχόταν, δηλαδή, κάποιος και μου έλεγε «Μου είπαν για σένα αυτό», κι εγώ έλεγα: «Ποιος είναι αυτός, που μου το είπε τώρα; Ο τάδε, καλά. Τον εκτιμώ; Όχι». Έτσι σκεφτόμουν μέσα μου και ούτε καν έδινα καμία σημασία», πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Νίκος Γαλανός στην ψυχαγωγική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.