Η ερμηνεία της στην ταινία «Μαύρος Κύκνος» έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, και είναι υποψήφια ως καλύτερη ταινία της χρονιάς στα φετινά Όσκαρ.

«Αγάπησα την αυθεντικότητα που έχουν οι λεπτομέρειες στον κόσμο του χορού. Η ιστορία της Νίνα παραλληλίζεται με αυτήν της Λίμνης των Κύκνων», αναφέρει η ηθοποιός στο περιοδικό Down Town, ενώ προσθέτει πως «Ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα, αφού είναι ένα πρόσωπο που προσπαθεί να ελευθερωθεί από ένα ξόρκι».

Η Natalie Porman μίλησε ακόμα και για την εικόνα της την οποία αποκάλυψε πως προσπαθεί να ανατρέψει:
«Στη μεγάλη οθόνη είμαι το καλό κορίτσι, μια εικόνα που παλεύω με πολλή προσπάθεια να την αλλάξω».

Η νεαρή ηθοποιός μιλά και για την εγκυμοσύνη της: «Δεν είχα φανταστεί πως θα γίνω μητέρα. Όμως όταν γνωρίζεις έναν άντρα σαν τον Benjamin, τότε δεν μπορείς παρά να ενδώσεις», είπε ενώ πρόσθεσε πως στο μέλλον θα μπορούσε να καταλήξει ακόμα και με έξι υιοθετημένα παιδιά.

Η Natalie Portman σχολίασε και τις κριτικές που γράφονται για τις ταινίες στις οποίες συμμετέχει: «Προσπαθώ να μην διαβάζω κριτικές και οτιδήποτε άλλο γράφεται για μένα. Πιστεύω ότι είναι τελείως καταστροφικό».

Τέλος αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητά της στα Όσκαρ, λέγοντας πως νιώθει ευγνώμων και χαρούμενη και θα προσπαθήσει να χαλαρώσει και να απολαύσει τη βραδιά της απονομής.