Ο Χρήστος Νικολόπουλος βρέθηκε καλεσμένος της Ζωής Κρονάκη και του Δημήτρη Γιαγτζόγλου, το πρωινό της Κυριακής, στο πλατό της εκπομπής «Δύο στις 10» της ΕΡΤ. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, μεταξύ άλλων, ο εκλεκτός συνθέτης εξέφρασε την δική του άποψη για την απόφαση της Χαρούλας Αλεξίου να σταματήσει το τραγούδι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Νικολόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «καλά έκανε η Χαρούλα Αλεξίου και σταμάτησε το τραγούδι, φυσικά. Και γω είμαι της άποψης ότι, αν η φωνή δεν βοηθάει τον ερμηνευτή, θα πράπει να σταματάει ή να περιορίζεται ή να κάνει κάτι σχετικό άλλο».

«Θέλει βέβαια πολύ μεγάλη δύναμη αυτή η απόφαση. Πάρα πολύ μεγάλη δύναμη, πάρα πολύ. Δεν είναι καθόλου εύκολη απόφαση».

«Έχω δει καλλιτέχνες να έχουν φτάσει σε ένα σημείο που να μην μπορούν να τραγουδήσουν και να επιμένουν, αρκετές φορές, δυστυχώς. Πολλοί το κάνουν όμως για λόγους βιοποριστικούς γιατί οι παλιοί τραγουδιστές, της μεσαίας κατηγορίας, νόμιζαν ότι οι εποχές θα είναι πάντα χρυσές και δεν έκαναν τα κουμάντα τους για να μπορούν να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους. Έτσι αναγκάζονται, με κακό τρόπο ερμηνείας, να συνεχίζουν να τραγουδούν» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, ο Χρήστος Νικολόπουλος στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ.