Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day» με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου βιβλίου του, με τίτλο «Μικρές Ιστορίες μεγάλα μαθήματα».

Εκτός από το νέο του βιβλίο, ο Θανάσης Ευθυμιάδης μίλησε για τη σχέση του με τη γυναίκα του, Άννα Δημητρίεβιτς, ενώ αποκάλυψε τον λόγο που επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Άγιο Όρος.

«Πήγα στο Άγιο Όρος μετά από αδιέξοδο. Ήμουν ακόμα εργένης, με μεγάλες μου δόξες και με τα χρυσά χρήματα στην τηλεόραση, αλλά μέσα μου υπήρχε ένα κενό. Έψαχνα να βρω ποια είναι η αληθινή σχέση που θέλω να έχω με τις γυναίκες. Ένιωθα ότι χρειάζομαι πιο δυνατή σχέση με το ιερό θηλυκό, που είναι η Παναγία, οπότε λέω: “Ποιο είναι το περιβόλι της Παναγίας; Το Άγιον Όρος. Εκεί θα πάω”», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

«Πιστεύω, βέβαια, στον Θεό. Έχω δεχτεί μεγάλη βοήθεια από συγκεκριμένες προσευχές μου, στο Άγιον Όρος, στην Παναγία. Συναισθηματικές αλυσίδες χρονών φύγανε από πάνω μου μετά την πρώτη μου επίσκεψη στον Άγιον Όρος», σημείωσε ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο ηθοποιός μίλησε για την αρχή της καριέρας του: «Όταν κατέβηκα στην Αθήνα και έγινα ηθοποιός, φυσικά τα πρώτα πράγματα που κυνηγούσα ήταν να γίνω διάσημος, γνωστός, να παίρνω λεφτά, να με θέλουν οι γυναίκες και να έχω αυτοκίνητα και τις μηχανές. Αυτό ήθελα. Άρχισα να αφαιρώ πράγματα, που ήταν περιττά, σιγά σιγά».

O Θανάσης Ευθυμιάδης αναφέρθηκε, επίσης, στο πρώτο μάθημα ζωής, που πήρε μόλις έμαθε ότι θα γίνει πατέρας για πρώτη φορά. «Το πρώτο πολύ γρήγορα μάθημα, που μου ήρθε, ήταν μόλις μας επιβεβαιώνει ο γιατρός ότι είναι έγκυος η γυναίκα μου στο πρώτο μας παιδί. Ακριβώς την ίδια μέρα χτυπάει το τηλέφωνο για μια πρόταση και έναν ρόλο που ονειρευόμουνα να παίξω στην Επίδαυρο από τότε που ήμουν στη δραματική σχολή. Εκεί, λοιπόν, χρειάστηκε να πάρω μια πολύ σπουδαία απόφαση: αν έπρεπε να παίξω αυτόν τον ρόλο. Θα έπρεπε να αφοσιωθώ εκεί, είχε πολύ μεγάλες απαιτήσεις και η πρεμιέρα του έργου έπεφτε ακριβώς τις ίδιες μέρες που ήταν η γέννα της κόρης μου. Το όνειρο και η προσευχή μου έγινε πραγματικότητα, που έγινα πατέρας δύο κοριτσιών. Εκείνη τη στιγμή, όμως, έρχεται το διαβολάκι, αργά, και σου λέει: “Ο ρόλος που ονειρευόσουν στην Επίδαυρο”. Μεγάλη δοκιμασία, το λέω τώρα, μετά από 17 χρόνια. Εκείνη τη στιγμή για μένα ήταν ένα μικρό βήμα που έγινε και είπα όχι. Αυτό προσευχήθηκες, αυτό ήθελες και αυτό θα κάνεις, άσε τη δόξα». Έτσι ο ηθοποιός απέρριψε τον ρόλο στην Επίδαυρο, για να αφοσιωθεί στον ρόλο του πατέρα.