Είναι μελαχρινή νεαρή influencer, με μπούκλες, έντονο αλλά γλυκό βλέμμα και καλλίγραμμο σώμα, ενώ σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να εισβάλει στο Survivor, μόνο που αποτελεί προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

Ο λόγος για την Alba Renai που δημιούργησε η Be a Lion, θυγατρική της μεγαλύτερης ισπανικής τηλεοπτικής εταιρείας Mediaset España, όπου θα συμμετέχει στο ισπανικό ριάλιτι επιβίωσης.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που ανακοινώνω ότι είμαι η νέα εικονική παρουσιάστρια του “Super Secrets with Alba Renai”, μιας ενότητας γεμάτης συναισθήματα, μυστήρια και αποκλειστικό περιεχόμενο που θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε στο νησί μαζί με τους διαγωνιζόμενους», ανακοίνωσε το ψηφιακό μοντέλο, σύμφωνα με τη New York Post.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτή την απίστευτη περιπέτεια μαζί με όλους εσάς», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Alba Renai αποτελεί μια ψηφιακή προσωπικότητα που δημιουργήθηκε με στόχο τη διασκέδαση και όχι να κλέψει τη δουλειά από τους ανθρώπους. Μάλιστα, η εταιρεία που την έφτιαξε, εξέδωσε ανακοίνωση για να εφησυχάσει τον κόσμο, ενώ τόνισε ότι η συγκεκριμένη influencer προσφέρει θέσεις εργασίας, αφού τουλάχιστον 32 άτομα εργάζονται για να παραμένει ενεργή.

«Το ανθρώπινο ταλέντο είναι αναντικατάστατο και δεν σκοπεύουμε να το αλλάξουμε αυτό», ανέφερε ο Renai ο Luis Movilla, διευθυντής της Be a Lion και πρόσθεσε πως «δεν ήρθε για να πάρει τη δουλειά κανενός».

«Δεν ήρθε για να αντικαταστήσει τους δημοσιογράφους ή τους επικοινωνιολόγους, οι οποίοι είναι αναντικατάστατοι και έχουν μια αξία και μια ανθρώπινη σχέση που δεν θα επιτευχθεί ποτέ, τουλάχιστον στους καιρούς που ζούμε, από ένα έργο όπως αυτό», είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, υποστήριξε πως η ύπαρξη της Renai δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας για τους ανθρώπους, καθώς βασίζεται σε ένα προσωπικό με περισσότερους από 32 μηχανικούς, παραγωγούς, κινηματογραφιστές και διαχειριστές.

Εντούτοις, ορισμένοι παραμένουν σκεπτικοί και θεωρούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν πρέπει να αποκτήσει περισσότερη επιρροή στον άνθρωπο, ειδικά με τέτοιο τρόπο.