Την άποψη του για το θέμα της παρένθετης κύησης το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασε ο Σπύρος Μπιμπίλας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της εκπομπής «Fay’s Time» της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΪ. Ο ηθοποιός πήρε σαφή θέση υπέρ του νομοσχεδίου εξήγησε όμως τις ενστάσεις του για την παρένθετη κύηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Μπιμπίλας σημείωσε πως «ο δικός μου φόβος για την παρένθετη κύηση είναι ο εξής. Επειδή δεν το προβλέπει ο νόμος, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, οι άνθρωποι θα κάνουν ψεύτικους, “λευκούς” και εικονικούς γάμους. Δηλαδή ένα ζευγάρι θα αποφασίζει να κάνει έναν ψεύτικο γάμο με μία γυναίκα η οποία θα συμπαρίσταται σε αυτούς, θα κάνει ένα παιδί γι’ αυτούς και πιθανόν να έχει πληρωθεί για να τα κάνει όλα αυτά. Και πιθανόν με τις ευλογίες της εκκλησίας, που δεν θα το γνωρίζει ή θα το γνωρίζει και μετά θα χωρίζουν και το παιδί θα μένει στο ζευγάρι».
Στην συνέχεια ο ηθοποιός, πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε: «Αυτό δείχνει ότι η κοινωνία υποκρίνεται. Εγώ πιστεύω ότι η παρένθετη κύηση πρέπει να επιτραπεί υπό όρους ώστε μια γυναίκα να μην το κάνει αυτό επάγγελμα, αλλά να το κάνει μία ή δύο φορές στη ζωή της για να βοηθήσει άλλους ανθρώπους και φυσικά, για αυτό που θα κάνει, θα πρέπει να υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να της παρέχουν πράγματα για καιρό είναι σε κύηση και για μετά την κύηση. Όχι να πληρώνεται».

«Καλά κάνει η εκκλησία και βγάζει τις αποφάσεις της, έχει δικαίωμα εξάλλου. Και γω είμαι υπέρ της ονομαστικής ψηφοφορίας και καλό είναι να έχουν όλοι το θάρρος της γνώμης τους» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Σπύρος Μπιμπίλας.