Είναι μοντέλο και δηλώνει ασέξουαλ, παρά το γεγονός ότι εργάζεται για εταιρείες εσωρούχων. Η 27χρονη Yasmin Benoit έχει μια επιτυχημένη καριέρα ως μοντέλο για γνωστές μάρκες και αποκάλυψε ότι είναι ασέξουαλ σε ηλικία 15 ετών. Και όπως λέει, αισθάνεται ελάχιστη έως καθόλου σεξουαλική έλξη ανεξαρτήτως φύλου.

Η ίδια δήλωσε ότι το μόντελινγκ είναι «μια μορφή υποκριτικής» και ελπίζει να εκπροσωπήσει κάτι διαφορετικό δουλεύοντας με sex positive brands. Η Yasmin λέει ότι είναι επίσης «αρομαντική», που σημαίνει ότι δεν βιώνει ρομαντική έλξη.

«Το ότι είμαι ασεξουαλικό μοντέλο δεν σημαίνει ότι είμαι κατά του σεξ. Μπορείς να είσαι σεξουαλικά ενδυναμωμένη, ενώ είσαι ασεξουαλική. Θέλω πραγματικά να σπάσω τα στερεότυπα, δουλεύοντας με αυτές τις μάρκες εσωρούχων. Οι καμπάνιες στις οποίες έχω δουλέψει ήταν πολύ γυναικοκεντρικές. Ο στόχος είναι η προώθηση της αίσθησης άνεσης στο σώμα σας. Θέλω να δείξω ότι και η ασεξουαλικότητα μπορεί να μοιάζει έτσι».

«Πουλάω ένα προϊόν, όχι τον εαυτό μου», συνέχισε η ίδια.

Η Yasmin ήξερε ότι ήταν ασεξουαλική από μικρή ηλικία και άρχισε να αποκαλύπτεται στους φίλους και την οικογένειά της κατά τη διάρκεια του γυμνασίου. Υποστηρίζει ότι χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να καταλάβουν οι άνθρωποι τη σεξουαλικότητά της, λέγοντας ότι είναι ένα λιγότερο γνωστό κομμάτι της LGBTQ+ κοινότητας.

«Συνειδητοποίησα ότι είμαι ασέξουαλ, όταν όλοι οι άλλοι συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι. Δεν ένιωθα το ίδιο για το σεξ και τις σχέσεις με τους φίλους μου. Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι είναι η ασεξουαλικότητα – υποθέτουν ότι είσαι απλώς σεμνότυφη ή ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα. Αλλά αυτό δεν ισχύει καθόλου, και γι’ αυτό είναι υπέροχο που οι μάρκες εσωρούχων προσπαθούν να είναι πιο περιεκτικές, προσλαμβάνοντας μοντέλα όλων των σεξουαλικοτήτων».

Η Yasmin -η οποία δεν είχε ποτέ σύντροφο- άρχισε να ασχολείται με το μόντελινγκ σε ηλικία 18 ετών και έκλεισε την πρώτη της φωτογράφιση εσωρούχων το 2015.

Έχει εργαστεί στη Νέα Υόρκη, τη Σερβία, τη Σουηδία και την Τσεχία για μάρκες όπως η Bloom and Wild, η Mercedes και τα καλλυντικά Benefit.