Η βασίλισσα Καμίλα του Ηνωμένου Βασιλείου επέλεξε ένα μυθιστόρημα για τη λέσχη βιβλίου της, η πλοκή του οποίου περιστρέφεται γύρω από την απαγωγή του συζύγου της, βασιλιά Καρόλου και άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας.

Το βιβλίο «The Lords’ Day», που κυκλοφόρησε το 2007, είναι μια ιστορία για παραβίαση της ασφάλειας κατά την έναρξη της Συνόδου του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο συγγραφέας του, Μάικλ Ντομπς, δήλωσε στο BBC ότι είναι «απόλυτα έκπληκτος, χαρούμενος, πολύ ενθουσιασμένος που επιλέχθηκε το θρίλερ του». Πρόσθεσε ακόμη ότι η κίνηση δείχνει ότι η βασίλισσα έχει «μια φανταστική αίσθηση του χιούμορ».

Στο βιβλίο, η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου και ο τότε πρίγκιπας Κάρολος είναι μεταξύ εκείνων που κρατούνται όμηροι κατά τη διάρκεια μιας πολιορκίας της Βουλής των Λόρδων. Ήταν «αμφιλεγόμενο» όταν πρωτοκυκλοφόρησε, είπε ο Μάικλ Ντομπς, επειδή, όπως τόνισε, αναφέρεται σε πιθανά κενά ασφαλείας στο Κοινοβούλιο.

Ο συγγραφέας εξήγησε ότι πέρσι έστειλε στον βασιλιά και τη βασίλισσα ένα αντίγραφο, «για να γελάσουν». «Δεν περίμενα να το διαβάσουν, είναι πολυάσχολοι άνθρωποι. Αλλά η βασίλισσα Καμίλα το έκανε ξεκάθαρα και το επέλεξε για τη λέσχη βιβλίου “Αναγνωστήριο της Βασίλισσας (Queen’s Reading Room”» σημείωσε.

«Είμαι έκπληκτος. Αν κοιτάξετε τις προηγούμενες επιλογές της, είχε τους Ντίκενς, Τολστόι και μερικούς από τους σπουδαιότερους σύγχρονους συγγραφείς στη λίστα» ανέφερε ο συγγραφέας.

Όταν ο Κάρολος έγινε βασιλιάς και η Καμίλα, βασίλισσα, η λέσχη βιβλίου μετονομάστηκε σε «Αναγνωστήριο της Βασίλισσας». Έκτοτε επεκτάθηκε και, νωρίτερα φέτος, κυκλοφόρησε και το podcast με την ονομασία Queen’s Reading Room.