Η γαλλίδα Εμανουέλ Ντεμπεβέρ, η πρώτη ηθοποιός που κατηγόρησε τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση, αυτοκτόνησε, πηδώντας στον παριζιάνικο ποταμό Σικουάνα. Η ηθοποιός έφυγε σε ηλικία 60 ετών, στις 7 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η Ντεμπεβέρ αυτοκτόνησε την ίδια ημέρα με την τηλεοπτική μετάδοση ενός ερευνητικού ντοκιμαντέρ σχετικά με τις διάφορες καταγγελίες εναντίον του Ντεπαρντιέ για σεξουαλικές επιθέσεις. Η εκπομπή προϊδέασε για το ρεπορτάζ την περασμένη εβδομάδα, με αποσπάσματα από μια συνέντευξη με την ηθοποιό Hélène Darras, η οποία έχει καταθέσει επίσημη καταγγελία εναντίον του Ντεπαρντιέ, υποστηρίζοντας ότι ο Γάλλος σταρ την κακοποίησε σεξουαλικά στα γυρίσματα της ταινίας «Disco» το 2007.

Στο ντοκιμαντέρ συμπεριλαμβάνονται, επίσης, οι κατηγορίες της Ντεμπεβέρ κατά του Ντεπαρντιέ, η οποία ισχυρίστηκε πως ο ηθοποιός της επιτέθηκε σεξουαλικά το 1982, στα γυρίσματα της ταινίας «Danton».

Η ζωή της Εμανουέλ Ντεμπεβέρ

Η Ντεμπεβέρ υπήρξε ένα πολλά υποσχόμενο νεαρό ταλέντο του γαλλικού κινηματογράφου τη δεκαετία του 1980, όμως, αργότερα αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι ισχυρισμοί της κατά του Ντεπαρντιέ δεν είναι καινούργιοι. Σε μια ανάρτηση στο Facebook το 2019, η Ντεμπεβέρ είπε ότι ο συμπρωταγωνιστής της προσπάθησε να την αγγίξει ανάρμοστα, καθώς επέβαιναν σε μια άμαξα στα γυρίσματα.

«Αυτό το τέρας απόλαυσε πολλά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αξιοποιώντας στο έπακρο την οικειότητα μέσα στην άμαξα», έγραψε. «Γλίστρησε το χοντρό του πόδι κάτω από τη φούστα μου, για να με κάνει, σύμφωνα με τα λόγια του, “να νιώσω καλύτερα”… Δεν το επέτρεψα να συμβεί».

13 γυναίκες μηνύουν τον Ντεπαρντιέ

Νωρίτερα αυτό τον χρόνο, έγινε γνωστό πως 13 γυναίκες κατηγόρησαν τον διάσημο Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση. Οι 13 γυναίκες ανέφεραν πως ο 74χρονος Ντεπαρντιέ φέρεται να τους συμπεριφέρθηκε «ανάρμοστα» στη διάρκεια γυρισμάτων ταινιών σε εξωτερικούς χώρους από το 2004 έως το 2022. Οι γυναίκες, ηθοποιοί, μακιγιέζ ή τεχνικοί, υποστήριξαν ότι ο Ντεπαρντιέ τις άγγιξε σε ευαίσθητα σημεία του σώματός τους, ότι έκανε ανάρμοστα σεξουαλικά σχόλια και όποτε διαμαρτύρονταν σε άλλους, η απάντηση που λάμβαναν ήταν: «Εντάξει, μωρέ, ο Ζεράρ είναι!».