Ξανά στο επίκεντρο για λάθος λόγο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ καθώς μια έρευνα της Mediapart αποκαλύπτει τις μαρτυρίες 13 γυναικών, που κατηγορούν τον διάσημο Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση. Οι κατηγορίες αυτές έρχονται να προστεθούν στην καταγγελία της ηθοποιού Σαρλότ Αρνούλ ότι ο Ντεπαρντιέ την είχε βιάσει στο σπίτι του στο Παρίσι το 2018, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Στις καταθέσεις του στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση της ηθοποιού Σαρλότ Αρνούλ ο Ντεπαρντιέ αρνήθηκε ότι είναι «σεξουαλικό αρπακτικό» επισημαίνοντας ότι είναι ένας τζέντλεμαν που του αρέσει «το φλερτ».

Όπως υποστηρίζουν οι 13 γυναίκες, ο74χρονος Ντεπαρτιέ φέρεται να τους συμπεριφέρθηκε «ανάρμοστα» στη διάρκεια γυρισμάτων ταινιών σε εξωτερικούς χώρους από το 2004 έως το 2022. Οι γυναίκες – ηθοποιοί, μακιγιέζ ή τεχνικοί – υποστηρίζουν ότι ο Ντεπαρντιέ τις άγγιξε σε ευαίσθητα σημεία του σώματός τους, ότι έκανε ανάρμοστα σεξουαλικά σχόλια και όποτε διαμαρτύρονταν σε άλλους, η απάντηση που λάμβαναν ήταν: «Εντάξει, μωρέ, ο Ζεράρ είναι!», μεταδίδει η Mirror.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», τρεις από αυτές υποστήριξαν ότι είναι διατεθειμένες να καταθέσουν στη δικαιοσύνη, αλλά δεν σκοπεύουν να του κάνουν μήνυση. Από την πλευρά του, ο ερευνητικός ιστότοπος «Mediapart» θεωρεί ότι οι γυναίκες φοβούνται να τον μηνύσουν για δύο λόγους: Ο πρώτος λόγος είναι πως ο λόγος τους δεν θα έχει την ίδια βαρύτητα με αυτή του διάσημου ηθοποιού και δεύτερον ότι θα έχουν συνέπειες στην καριέρα τους εάν τον οδηγήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αρνήθηκε να συναντηθεί με δημοσιογράφους του ιστότοπου «Mediapart» ή να απαντήσει σε γραπτές ερωτήσεις τους, ενώ οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι ο ηθοποιός «αρνείται επίσημα τις κατηγορίες».