Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα βρίσκονται στην Κένυα, όπου πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη. Κατά τη δεύτερη ημέρα, το βασιλικό ζεύγος βρέθηκε σε ένα ειδικό κέντρο άγριας ζωής κοντά στο Ναϊρόμπι όπου είχε την ευκαιρία να δει ελέφαντες, ρινόκερους και άλλα άγρια ζώα, με την βασίλισσα να είναι… κατάλληλα ντυμένη.

Το βασιλικό ζεύγος ξεκίνησε τις εκδηλώσεις της Τετάρτης από ένα νεκροταφείο της Commonwealth War Graves Commission στο Ναϊρόμπι, που ενώνει το βρετανικό και το στρατιωτικό προσωπικό της Κένυας. Λίγο αργότερα, ο 74χρονος βασιλιάς Κάρολος και η 76χρονη βασίλισσα Καμίλα, χωρίστηκαν για να πάνε σε ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Ενώ ο μονάρχης επισκέφτηκε το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στο Ναϊρόμπι, η Βασίλισσα κατευθύνθηκε στο καταφύγιο των ζώων Brooke για να ενημερωθεί για το πώς φιλανθρωπική οργάνωση Κένυα Society for the Protection and Care of Animals βοηθά γαϊδούρια, άλογα και άλλα ζώα που κινδυνεύουν. Η Καμίλα είναι η πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την ευημερία των ιπποειδών. Η βασίλισσα συνάντησε ιδιοκτήτες γαϊδάρων (πολλές από τις οποίες είναι γυναίκες) και άκουσε πώς το έργο επηρέασε τη ζωή τους. Της δόθηκε επίσης ένας πίνακας ζωγραφικής και ένα χειροποίητο λουλούδι από παιδιά που συμμετέχουν στις Λέσχες Φροντίδας Γαϊδουριών του σχολείου τους, μεταδίδει το People.

Στη συνέχεια, η Βασίλισσα Καμίλα συνάντησε και πάλι με τον Βασιλιά Κάρολο στο ορφανοτροφείο Sheldrick Wildlife Trust Elephant, που ιδρύθηκε το 1977 και φημίζεται για το έργο του στη διάσωση ορφανών ελεφάντων. Μάλιστα η Καμίλα άλλαξε φόρεμα και μπότες για να κατέβει στη λάσπη. Φόρεσε ένα βαμβακερό φόρεμα με σχέδια από ελέφαντες και παγώνια και καφέ αρβυλάκια που έδεναν, για να περπατά πιο άνετα στη λάσπη.

Η Βασίλισσα είχε την ευκαιρία να ταΐσει με μπιμπερό ένα μικρό ελεφαντάκι που φαινόταν να απολαμβάνει την… βασιλική φροντίδα! Στη συνέχεια, είδαν ελέφαντες να παίζουν και να παλεύουν στη λάσπη αλλά έπαιξαν και με ρινοκεράκια.

Ο Βασιλιάς Κάρολος έκανε επίσης ατομικές επισκέψεις την Τετάρτη στο αστικό δάσος Karura για να τονίσει τον κρίσιμο ρόλο των χώρων πρασίνου και των δασών σε βιώσιμες πόλεις, καθώς και στο Nairobi Street Kitchen για να γιορτάσει την πολιτιστική και δημιουργική σκηνή της Κένυας.