Η ενασχόλησή του με τα γράμματα ξεκίνησε από την οικογένειά του και το σπίτι του καθώς πάντα είχε επαφή με εφημερίδες και βιβλία. Ο συγγραφέας Γιώργος Χρονάς παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» του Alpha και τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θεοδοσίου και αναφέρθηκε στην περιβόητη ατάκα της Μαλβίνας Κάραλη «όξω π…. από την παράγκα», στη γνωριμία με τον Μάνο Χατζιδάκι αλλά και στον Γιάννη Τσαρούχη.

Στην αρχή της συνέντευξής του, ο Γιώργος Χρονάς ανέφερε για την γνωριμία με τον Μάνο Χατζιδάκι πως: «Ένα βράδυ όταν έκανα βόλτα στην Πλάκα τον συνάντησα να ακουμπάει σε μια μοτοσικλέτα και να καπνίσει. Ήταν με τον Μάνο Ελευθερίου. Του είχα στείλει το πρώτο μου βιβλίο και μου είπε “ήθελα να σας γράψω επιστολή” και ο Μάνος Ελευθερίου τού είπε να γράψει μουσική πάνω στα ποιήματά μου. Όπως και ο Γιάννης Μαρκόπουλος που έλεγε “έχω μελοποιήσει Σεφέρη, Ελύτη και Χρονά” χωρίς εγώ να έχω εκδώσει κάποιο βιβλίο».

Η φιλία με τον Γιάννη Τσαρούχη

Ο συγγραφέας διατηρούσε φιλία με τον ζωγράφο Γιάννη Τσαρούχη. «Ήταν τόσο απλός, αλλά και τόσο δύσκολος. Ήταν πολύ μεγάλο μάθημα. Ήταν πολύ αυστηρός δάσκαλος. Μου έμαθε την υπομονή και να θαυμάζω μόνο αυθεντικά πρόσωπα. Σε μια στιγμή τον αποκάλεσα “βρωμοαιγόκερω” και του άρεσε. Οι περισσότεροι τον έγλειφαν για να πάρουν κάποιο έργο».

Η σχέση με τη Μαλβίνα Κάραλη

Ο Γιώργος Χρονάς αναφέρθηκε και στη φιλία που είχε με την Μαλβίνα Κάραλη και τη περιβόητη φράση «όξω π…η από την παράγκα». «Με είχε ενοχλήσει η ατάκα της για την παράγκα. Αλλά είχα πει ότι η Μαλβίνα ακολουθεί το μάρκετινγκ της Μαντόνα στην Αμερική. Είχε έρθει σπίτι μου και της είπα “γιατί ασχολείσαι μαζί μου;” και μου είπε “γιατί σ’ αγαπώ”», είπε ο Γιώργος Χρονάς.