Ο βασιλιάς Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο σε ηλικία 73 ετών και έγινε το γηραιότερο άτομο που αναλαμβάνει βασιλικά καθήκοντα στη Βρετανία, με αποτέλεσμα αρκετοί να αναρωτιούνται ποια είναι η διατροφή και η γυμναστική που ακολουθεί, ώστε να παραμείνει σε φόρμα για να ασκεί τα καθήκοντα του.

Σύμφωνα με το Insider, ο Κάρολος ανέκαθεν είχε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής με έμφαση στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση, όμως πλέον τον έχει εμπλουτίσει, λόγω των αυξημένων καθηκόντων του, ειδικά από τη στιγμή που πρέπει να πραγματοποιεί πολλά ταξίδια στο εξωτερικό ή πολύωρες συσκέψεις.

Αρχικά, αποφεύγει να τρώει μεσημεριανό, γιατί το θεωρεί «πολυτελές γεύμα που εμποδίζει την δουλειά του», οπότε καταναλώνει ακόμα ένα πρωινό, το οποίο περιλαμβάνει λιγότερες τροφές σε σχέση με το πρώτο γεύμα της ημέρας, αλλά πιο πλούσιες σε ενέργεια.

Μάλιστα, ίδιος έχει δηλώσει ότι θα φάει οριακά κρέας και ψάρι δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να μην έχει υψηλή πίεση, ενώ κάθε πρωί καταναλώνει πολλά φρούτα και λαχανικά. Εντούτοις, του αρέσει να τρώει ψημένα αυγά με λιωμένο τυρί και να πίνει τσάι Darjeeling με γάλα και μέλι.

Ωστόσο, από το 2021 δίνει έμφαση στα βιολογικά προϊόντα, επειδή θέλει να μειώσει τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής, με αρκετούς να το χαρακτηρίζουν το μυστικό στη διατροφή του. Χαρακτηριστικά, ο πρώην βασιλικός μάγειρας Darren McGrady δήλωσε ότι ο Κάρολος έχει επενδύσει στα στα βιολογικά προϊόντα «πριν καν εφευρεθούν», με αποτέλεσμα η φάρμα του να είναι από τις πρώτες που έλαβαν σχετική πιστοποίηση από το κράτος.

Λαχανικά

Η «γυμναστική των πιλότων»

Ο Κάρολος δεν αρέσκεται μόνο σε μια υγιεινή διατροφή, αλλά φροντίζει να αθλείται και συνέχεια, ειδικά κάνοντας περπάτημα, αφού του αρέσει να περπατάει για πολλά χιλιόμετρα, ακόμη και μόνος.

«Θα περπατήσει, θα περπατήσει και θα περπατήσει. Είναι σαν κατσίκα του βουνού. Αφήνει τους πάντες χιλιόμετρα πίσω», είχε αναφέρει η Καμίλα για την γυμναστική που κάνει ο Κάρολος.

Όμως ο Βρετανός μονάρχης δεν επαναπαύεται μόνο στο περπάτημα, καθώς εφαρμόζει καθημερινά και την «γυμναστική των πιλότων» που διαρκεί 11 λεπτά και ακολουθεί πέντε βασικές ασκήσεις της Βασιλικής Καναδικής Αεροπορίας.

Μερικές φορές ονομάζεται και ως «σχέδιο 5BX» και πρέπει να εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα, ενώ την ακολουθούν πολλά άτομα της βασιλικής οικογένειας, όπως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η «γυμναστική των πιλότων», είναι σχεδιασμένη για πιλότους που δεν έχουν χώρο για να γυμναστούν και είναι η εξής:

  • Διατάσεις (2 λεπτά)
  • Καθίσματα (1 λεπτό)
  • Ανυψώσεις πλάτης και ποδιών (1 λεπτό)
  • Push-ups (1 λεπτό)
  • Τρέξιμο επί τόπου. Για κάθε 75 βήματα, ένα μεγάλο άλμα-συνολικά 10 (6 λεπτά)