Ο Κώστας Κόκλας μίλησε την Τετάρτη (3/5) στην εκπομπή «Ζήσε αλλιώς» με παρουσιάστρια την Σοφία Αλιμπέρτη και αναφέρθηκε στο χρόνιο πρόβλημα της υπνικής άπνοιας που τον ταλαιπωρεί. Ο γνωστός ηθοποιός περιέγραψε στην κάμερα του ANT1 πώς αντιδρούσαν οι φίλοι του και οι πρώην σχέσεις του, όσο κοιμόταν δίπλα του.

«Ξεκίνησα να ροχαλίζω από αρκετά μικρή ηλικία, ήταν εμπειρία ο ύπνος μαζί με άλλους στο ίδιο δωμάτιο. Με τους φίλους μου γινόντουσαν ομηρικές μάχες με παντόφλες “σταμάτααα”. Όλες μου οι σύντροφοι το αντιμετώπιζαν με κατανόηση, αλλά παρά το αστείο και την κατανόηση δεν έπαυε να είναι ενοχλητικό και για εμένα τον ίδιο, γιατί πέρα από το ότι ένιωθα άσχημα γι’ αυτούς που ήταν γύρω μου, με επηρέαζε και στην προσωπική ζωή μου και στη δουλειά μου. Ο λόγος που είχα υπνική άπνοια ήταν κατασκευαστικός, είχα πρόβλημα στο πώς κλείνει ο φάρυγγας και δεν κατεβαίνει ο αέρας, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που το έχουν λόγω πάχους» είπε και πρόσθεσε:

«Το σύμπτωμα είναι κλασικό σύμπτωμα. Νιώθεις ότι κάνεις μακροβούτια στον ύπνο σου. Παίρνεις αναπνοή, βουτάς και βγαίνεις να πάρεις ανάσα. Είναι αυτό το εναγώνιο της βουτιάς όλο το βράδυ. Εγώ να φανταστείς έκανα μέσα σε ένα 6ωρο 400 ξυπνήματα» και για το πώς ο διακοπτόμενος ύπνος επηρέαζε την δουλειά του ανέφερε: «Έκανα γύρισμα, τελείωνε το πλάνο και μέχρι να αλλάξουν και να στήσουν εγώ κοιμόμουν σε ένα δίπλα σκηνικό».

Όσο για το πώς βρήκε τη λύση δήλωσε: «Ένας άνθρωπος στη δουλειά είχε το ίδιο πρόβλημα και μου είπε “εγώ το αντιμετώπισα” και πήρε ο ίδιος τον γιατρό (σ.σ. ο λόγος για τον Ειδικό Ιατρό Ύπνου, Χαράλαμπο Μερμίγκη, ο οποίος βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής) και μου έκλεισε μία μελέτη ύπνου. Από τότε έχω μία συσκευή, την έχω μαζί μου, είναι η αγαπημένη μου παρέα, δεν την αποχωρίζομαι, κοιμάμαι πάρα πολύ καλά μαζί της, δεν έχουν πρόβλημα οι σύντροφοί μου. Έχω πάρα πολύ καιρό να φάω παντόφλα γι’ αυτό το θέμα» κατέληξε γελώντας.