Πρόκειται για μία κατάσταση στην οποία χαρακτηριζόμαστε από επίμονη και συνεχή θλίψη. Ταυτόχρονα νιώθουμε και έντονη απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που φυσιολογικά κάθε άτομο απολαμβάνει. Αν και η κατάθλιψη συχνά συνδέεται με αδυναμία εκπλήρωσης καθημερινών δραστηριοτήτων, αυτή η σύνδεση μπορεί να είναι παραπλανητική. Ο άνθρωπος που υποφέρει από κατάθλιψη μπορεί να είναι πλήρως λειτουργικός. Αυτό δίνει την εντύπωση ότι στην πραγματικότητα δεν υποφέρει. Παρόλα αυτά ο πόνος και η απελπισία που νιώθει είναι εκεί.

Μέχρι τώρα η μόνη λύση για την κατάθλιψη ήταν η φαρμακευτική αγωγή. Τουλάχιστον για τον περισσότερο κόσμο καθώς η ψυχοθεραπεία παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο και δεν είναι πάντοτε διαθέσιμη. Κακά τα ψέματα. Οι δομές ψυχικής υγείας στην Ελλάδα δεν επαρκούν για να διαχειριστούν το κύμα κατάθλιψης που αντιμετωπίζει η χώρα.

Παρόλα αυτά η φαρμακευτική αγωγή σπάνια αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Δεν θα μιλήσουμε απλώς για τα συμπτώματα εξάρτησης με τα οποία συνδέεται. Η οποία εξάρτηση, ακόμη και αν απλώς ερμηνευθεί ως σύνδρομο απόσυρσης, παραμένει ιδιαίτερα σημαντική. Εξίσου σοβαρές είναι και οι άλλες τους παρενέργειες. Για παράδειγμα η μείωση της libido ή η παχυσαρκία.

Λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα των ψυχοφαρμάκων έρχεται να δώσει μια νέα επαναστατική προσέγγιση. Η θεραπεία της κατάθλιψης με κεταμίνη. Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες ως αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο. Εδώ και κάποια χρόνια όμως, έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και για την θεραπεία της κατάθλιψης.

Σε αντίθεση όμως με τις μέχρι τώρα αντικαταθλιπτικές αγωγές, η κεταμίνη για την θεραπεία της κατάθλιψης έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα!

Καταρχάς η κεταμίνη δεν έχει τις παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών. Δεν συνδέεται δηλαδή με εξάρτηση, απώλεια libido παχυσαρκία ή άλλα προβλήματα υγείας

Παράλληλα έχει ταχεία αντικαταθλιπτική δράση. Ενώ τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα αργούν να δράσουν και πρέπει να λαμβάνονται σε μόνιμη βάση, με την κεταμίνη αυτό δεν συμβαίνει. Αντιθέτως αρκούν ελάχιστες συνεδρίες ώστε να δούμε άμεσα, μόνιμα και -κυρίως- θεαματικά αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα είναι και εξαιρετικά ασφαλής. Στον βαθμό που η χορήγηση της γίνεται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, αποτελεί μια ευχάριστη και ανώδυνη εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η χρήση της για τη θεραπεία της κατάθλιψης έχει εγκριθεί τόσο από το αμερικανικό FDA όσο και από το Health Canada. Δύο δηλαδή από τους αυστηρότερους οργανισμούς σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα μιας θεραπείας. Αντίστοιχες εγκρίσεις υπάρχουν πλέον και στην Ευρώπη. Η θεραπεία της κατάθλιψης με κεταμίνη έχει εγκριθεί από το NHS (oxfordhealth.nhs.uk/news/i-can-stop-and-breathe) του Ηνωμένου Βασιλείου εδώ και χρόνια!

Αν και αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες έχουν δώσει αυτή δυνατότητα στους πολίτες τους, στην Ελλάδα τα πράγματα είναι απογοητευτικά. Προς το παρόν δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας της κατάθλιψης με κεταμίνη. Ευτυχώς όμως μπορεί κανείς να απευθυνθεί στην Κύπρο. 

Ήδη πολλοί Ελλαδίτες έχουν απευθυνθεί στον Δρ. Γεώργιο Μικελλίδη προκειμένου να απαλλαγούν μόνιμα από την κατάθλιψη (cyprusrtms.com/θεραπεία-κεταμίνης). Πρόκειται για Επίτιμο Κλινικό Λέκτορα του Queen Mary Medical School του Λονδίνου ενώ είναι επίσης και Κλινικός Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου St George του Λονδίνου / Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Έχοντας τεράστια ερευνητική αλλά και κλινική εμπειρία έχει ήδη θεραπεύσει εκατοντάδες άτομα από κάθε μορφή κατάθλιψης. Ανάμεσα τους και πολλούς ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στα αντικαταθλιπτικά ή σε οποιαδήποτε άλλη θεραπεία. Με άλλα λόγια θεραπεύει την κατάθλιψη όταν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι, σε αντίθεση με τις περισσότερες κλινικές ανά τον κόσμο, στις θεραπείες του Δρ. Μικελλίδη, η κεταμίνη χορηγείται ενδομυϊκά! Πρόκειται για μια μέθοδο πολύ πιο ασφαλή από την ενδοφλέβια χορήγηση. Ταυτόχρονα όμως και πολύ πιο αποτελεσματική από τα ρινικά σπρέι (nih.gov/33022440)!

Αν υποφέρετε από την κατάθλιψη, αν θέλετε να αποφύγετε ή να απαλλαγείτε από τη χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η λύση ίσως να είναι εξαιρετικά απλή. Εξετάστε τη δυνατότητα θεραπείας με κεταμίνη. Για χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αποτέλεσε τη μόνιμη και οριστική διέξοδο από την κατάθλιψη. Πιθανότατα να μπορεί να το κάνει και για εσάς.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο ιατρείο του Δρ. Μικελλίδη στην Λάρνακα +357 99 430330 ή επισκεφθείτε το site του: cyprusrtms.com/θεραπεία-κεταμίνης.

πηγή: viralnews.gr