Μετά την τελευταία παράταση που δόθηκε έως τις την επόμενη Δευτέρα, στις 7 Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό οι πολίτες, προκειμένου το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους να παραμείνει ενεργό, επεσήμανε απόψε ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας.

Το παραπάνω ισχύει, διευκρίνισε, για όσους «έχουν περάσει 7 μήνες από τη 2η δόση του εμβολιασμού τους για τα διδοσικά εμβόλια και όσοι έχουν περάσει 3 μήνες από τη διενέργεια της μίας δόσης με το μονοδοσικό εμβόλιο της Jonhson & Jonshson».

Υπενθυμίζεται πως η παράταση είχε δοθεί λόγω του ότι πολλοί πολίτες δε μπόρεσαν να πάνε στο ραντεβού τους, λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Όπως δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, «όσοι συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι».