Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, έπειτα από το αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφάσισε να ανάψει το «πράσινο φως» για την 3η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό στους 3 μήνες για όλους τους ενήλικες.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους εξήγησε τον λόγο για τον οποίο η Επιτροπή πήρε αυτή την απόφαση, έπειτα από την εξέταση των δεδομένων. Συγκεκριμένα η απόφαση της επιτροπής βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό κι αυτό διότι η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία.

Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

2 εκτ. πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν – Τι ισχύει με το Johnson & Johnson

Η τρίτη αναμνηστική δόσης θα χορηγείται πλέον από τους 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω.

Εμβόλιο Johnson & Johnson

Όσον αφορά αυτούς που έχουν νοσήσει, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν κι αυτοί 3 μήνες κι όχι 6 μήνες μετά τη νόσηση, ενώ όσον αφορά αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση θα γίνεται στους 2 μήνες όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Απόψε ανοίγει η πλατφόρμα

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά από σήμερα το βράδυ για ραντεβού, ενώ υπάρχουν και αρκετά διαθέσιμα ραντεβού και για την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στο emvolio.gov.gr.

Εκτίμησε δε σε 2 εκατ. τους πολίτες που μπορούν να προβούν στην τρίτη δόση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.