Η τρίτη δόση για το εμβόλιο του κορονοϊού έχει ξεκινήσει και γίνεται με το σκεύασμα της Pfizer, με την Μαρία Θεοδωρίδου να εξηγεί για ποιο λόγο δεν έχει επιλεγεί και το εμβόλιο της Moderna.

Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών στην ενημέρωση για το εμβόλιο του κορονοϊού, για ποιο λόγο χρησιμοποείται μόνο το εμβόλιο της Pfizer και όχι εκείνο της Moderna για την τρίτη δόση, η Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε: «Είναι μία διαδικασία που περνάνε όλα τα εμβόλια».

Στη συνέχεια η κα. Θεοδωρίδου σημείωσε: «Δεν υπάρχουν δεδομένα για τα άλλα σκευάσματα, αλλά μετά το εμβόλιο της Pfizer θα πάρουν σειρά και εκείνα της Moderna αλλά και της Johnson & Johnson».

Καλύτερα η τρίτη δόση με άλλο εμβόλιο

Σε συμπληρωματική ερώτηση για το αν τελικά είναι καλύτερο η τρίτη δόση να γίνεται με άλλο σκεύασμα από εκείνο που πραγματοποιήθηκε ο εμβολιασμός, η Μαρία Θεοδωρίδου απάντησε θετικά.

«Συνήθως είναι καλύτερο η αναμνηστική δόση να γίνεται με άλλο εμβόλιο. Μπορεί να γίνει και με το ίδιο, αλλά ένα διαφορετικό εμβόλιο έχει δείξει ότι προσφέρει μεγαλύτερη ανοσολογική αντίδραση».

Παράλληλα, ΕΜΑ ανακοίνωσε πως το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τρίτη δόση στα άτομα άνω των 18 ετών.