Τη δημιουργία ενός μονοδοσικού εμβολίου που θα έχει διπλή χρήση, καθώς θα λειτουργεί ενισχυτικά ως τρίτη δόση για τον κορονοϊό αλλά και θα προφυλάσσει από την εποχιακή γρίπη, ανακοίνωσε σήμερα (9/9) η Moderna.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel, είπε ότι «σήμερα ανακοινώνουμε το πρώτο βήμα στο νέο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα με την ανάπτυξη ενός εμβολίου μίας δόσης που θα είναι αναμνηστικό κατά του κορονοϊού και αναμνηστικό κατά της γρίπης».

«Είμαι περήφανος για την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα της Moderna στην προώθηση της πλατφόρμας mRNA, ενώ αντιμετωπίζει την παγκόσμια πανδημία COVID-19. Πιστεύουμε ότι η πλατφόρμα mRNA μπορεί να λύσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον κόσμο για την υγεία, από ασθένειες που πλήττουν εκατομμύρια κόσμο, έως εξαιρετικά σπάνιες ασθένειες που επηρεάζουν δεκάδες, μέχρι φάρμακα εξατομικευμένα σε ατομικό επίπεδο», ανέφερε ο Stéphane Bancel.

«Σημειώνουμε πρόοδο όσον αφορά την εγγραφή ασθενών στα προγράμματα σπάνιων ασθενειών μας και είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην εξατομικευμένη δοκιμή εμβολίου για τον καρκίνο» συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.