Εσπευσμένα στη πατρίδα της επέστρεψε μία Νορβηγίδα εργαζόμενη στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, η οποία διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από το θανατηφόρο ιό Έμπολα ενώ εργαζόταν στη Σιέρα Λεόνε, μία από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία. Η γυναίκα μεταφέρθηκε σήμερα αεροπορικώς στη Νορβηγία και εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όσλο για νοσηλεία.

Ένα ασθενοφόρο, συνοδεία μοτοσικλετιστών της αστυνομίας, διακόμισε τη γυναίκα από το αεροδρόμιο του Όσλο στο νοσοκομείο μετά την άφιξή της στη χώρα.

Η 32χρονη προσβλήθηκε από τον ιό ενώ εργαζόταν στην πόλη Μπο της Σιέρα Λεόνε για λογαριασμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Την Κυριακή η γυναίκα τέθηκε σε καραντίνα καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε πυρετό.
Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο, η αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο, Καθρίν Λόφτχους, αρνήθηκε να παράσχει οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας της ασθενούς, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους πληροφορίες αποτελούν αποκλειστικό δικαίωμα.

Το νοσοκομείο δεν πρόκειται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το αν θα χορηγηθούν στην 32χρονη φάρμακα που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο για την καταπολέμηση του Έμπολα, αφού κάτι τέτοιο υπάγεται στους κανόνες εμπιστευτικότητας, πρόσθεσε η Λόφτχους.