Η ουμπικινόλη στο INNO-Q-NOL® είναι η βιοενεργή μορφή του Συνένζυμου Q10 (CoQ10). Με την υποστήριξη κλινικής έρευνας άνω των 30 ετών, το INNO-Q-NOL® ενισχύεται με μια μοναδική διαδικασία, την Q-Nol® που συμπεριλαμβάνει παλμιτικό ασκορβύλιο (βιταμίνη C), τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας και εκχύλισμα σπόρων annatto. Αυτή η προσέγγιση 3 βαθμίδων διασφαλίζει ότι το συνένζυμο Q10 στο Inno-Q-Nol® παραμένει στη μορφή της ουμπικινόλης, όχι μόνο ενεργό αλλά εγγυημένα σταθερό με την μεγαλύτερη δραστικότητα. 

Η σχέση του Συνένζυμου Q10 με την Ουμπικινόλη

Το Συνένζυμο Q10 μεταβολίζεται φυσιολογικά από το σώμα μας και μετατρέπεται σε ουμπικινόλη. Καθώς μεγαλώνουμε, και ειδικά μετά την ηλικία των 40 ετών, η ικανότητά μας να μεταβολίζουμε το CoQ10 γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, οπότε είναι αναγκαία η διατροφική συμπλήρωση. Η ουμπικινόλη αντιπροσωπεύει το 80% του CoQ10 που βρίσκεται φυσικά στο σώμα μας. Προστατεύει τα κύτταρα μας από το οξειδωτικό στρες και ανακυκλώνει άλλα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη C στο σώμα. Η ουμπικινόλη αυξάνει επίσης τα επίπεδα ενέργειας και υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς, των πνευμόνων, των νεφρών και του εγκεφάλου. Πολλοί ερευνητές έχουν δείξει ότι η ουμπικινόλη μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική σε χαμηλότερη δόση σε σύγκριση με το CoQ10.

Τα Βασικά οφέλη του Συνένζυμου Q10 σχετίζονται με:

  • Μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
  • Αύξηση στα επίπεδα ενέργειας
  • Παροχή αντιοξειδωτικής προστασίας
  • Μείωση του οξειδωτικού στρες
  • Υποστήριξη φυσιολογικών επιπέδων σακχάρου στο αίμα
  • Φυσιολογική αναπνευστική λειτουργία
  • Μείωση της χρόνιας κόπωσης
  • Μείωση της μυϊκής κόπωση
  • Προστασία από πονοκεφάλους/ημικρανίες 
  • Αύξηση γονιμότητας

Το Συνένζυμο Q10 (CoQ10) είναι ένα καλά αποδεκτό αντιοξειδωτικό συμπλήρωμα που είναι ευεργετικό για όλους καθώς παρέχει θρεπτική υποστήριξη για το καρδιαγγειακό μας σύστημα. Είναι επίσης απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας καθώς χρησιμοποιείται από σχεδόν κάθε κύτταρο στο σώμα μας και δρα ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα μας από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

Συνένζυμο και στατίνες

Το CoQ10 είναι ένα βασικό αντιοξειδωτικό όταν λαμβάνουμε στατίνες, οι οποίες είναι συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη μείωση της χοληστερόλης, αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε παρενέργειες όπως πόνο και ευαισθησία, αδυναμία, κόπωση στο σώμα, καθώς και απώλεια μνήμης ή σύγχυση.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο της Mercola, οι στατίνες μειώνουν τα επίπεδα CoQ10 εμποδίζοντας το μονοπάτι που εμπλέκεται στην παραγωγή χοληστερόλης – το ίδιο μονοπάτι με το οποίο παράγεται το Q10. Οι στατίνες μειώνουν επίσης τη χοληστερόλη στο αίμα που μεταφέρει CoQ10 και άλλα λιποδιαλυτά αντιοξειδωτικά. ” (Mercola, 2010).

Όταν το CoQ10 εξαντλείται από το σώμα, η υγεία του ατόμου διακυβεύεται καθώς οδηγεί σε απώλεια κυτταρικής ενέργειας και σε αύξηση των βλαβών που προκαλούνται από τις  ελεύθερες ρίζες, επιταχύνοντας την εξέλιξη των καρδιακών παθήσεων.

Το INNO-Q-NOL® παρασκευάζεται στον Καναδά από την Innovite. Προϊόν ΕΟΦ. Αποκλειστική Διανομή: MedMelon, τηλ. 2310 449441, www.medmelon.gr