Δεν είναι λίγοι εκείνοι που, στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος, αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στην ιδανική ισορροπία αεροβικής άσκησης και γυμναστικής με αντιστάσεις.

Η αεροβική υποτίθεται ότι «καίει» περισσότερες θερμίδες, αλλά μπορεί να σας απασχολεί περισσότερες ώρες την ημέρα.

Από την άλλη, όταν κανείς σηκώνει βάρη, «χτίζει» μυϊκή μάζα, κάτι που επίσης θεωρείται ότι επιταχύνει το «κάψιμο» των θερμίδων. Επίσης, δεν απαιτεί να αφιερώνει κανείς τον ίδιο χρόνο, όπως το τρέξιμο, το κολύμπι, η ποδηλασία ή οποιαδήποτε άλλη γνωστή αεροβική άσκηση.

Ο συνδυασμός και των δύο αποτελεί, φυσικά, το ιδανικό για όσους έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα όμως με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Physiology και η οποία αφορά τους ανθρώπους μέσης ηλικίας -υπέρβαρους μεν αλλά υγιείς δε- η αεροβική προσφέρει τα καλύτερα οφέλη στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Στην έρευνα, που διεξήγαγαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Duke, συμμετείχαν 234 υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ενήλικες για συνολικό διάστημα οκτώ εβδομάδων, αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι η αεροβική άσκηση πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσει κανείς λίπος από το σώμα του.

«Αν κανείς θέλει να ισορροπήσει το χρόνο που μπορεί να διαθέσει κανείς και τα οφέλη για την υγεία που θα προκύψουν, τότε η αεροβική άσκηση είναι ο ιδανικότερος τρόπος άσκησης για τη μείωση της λιπώδους μάζας και της συνολικής μάζας σώματος» καταλήγουν οι ερευνητές.