Συνολικά σε 11 φτάνουν στην Ολλανδία τα κρούσματα της παραλλαγής του νέου κορονοϊού που εμφανίστηκε πρόσφατα στη Μεγάλη Βρετανία. Οι Αρχές της χώρας έκαναν γνωστό πως σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το πρώτο κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Η βρετανική παραλλαγή του κορονοϊού μέχρι τώρα έχει εντοπιστεί σε 11 πρόσωπα στην Ολλανδία», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM), ο οργανισμός δημόσιας υγείας της χώρας.

Μόνο το ένα από τα πρόσωπα αυτά φαίνεται πως είχε κάποια σχέση με ταξίδια ή επαφές με το Ηνωμένο Βασίλειο. Η έρευνα για την προέλευση των υπόλοιπων κρουσμάτων συνεχίζεται, πρόσθεσε το RIVM.

Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νέα παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος του ιού SARS-CoV-2. Προς το παρόν όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι προκαλεί σοβαρότερα συμπτώματα της ασθένειας.

Η Ολλανδία διέκοψε από τις 20 Δεκεμβρίου την αεροπορική σύνδεσή της με τη Μεγάλη Βρετανία. Οι Αρχές απαιτούν πλέον από όλους τους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα να έχουν στην κατοχή τους αρνητικό μοριακό τεστ για τον νέο κορονοϊό.

Μέχρι σήμερα στην Ολλανδία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 710.600 κρούσματα.

TAGS