Η επέμβαση αύξησης του στήθους ονομάζεται και πλαστική στήθους ή προσθετική.Μια γυναίκα θα αποφασίσει να κάνει την επέμβαση της αυξητικής στήθους όταν ο μαστός της είναι μικρός και υποπλαστικός ή όταν είχε μέγεθος Α,Β,C και μετά από εγκυμοσύνη έχει αδειάσει. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και γυναίκες με μικρούς και σωληνωτούς μαστούς αλλά και περιπτώσεις με διαφορετικό μέγεθος στήθους. Η τελευταία περίπτωση λέγεται και ανισομαστία, ή άνισο στήθος ή ασυμμετρία.

Το πιο σημαντικό στάδιο της διαδικασίας είναι η σωστή επιλογή του μεγέθους του ενθέματος. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την εξέταση των μαστών στο ιατρείο και τις μετρήσεις που κάνει ο Κος Καποσίτας. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που ουσιαστικά για εμάς είναι βασικό για να καταλάβουμε κάθε γυναίκα τι μέγεθος θέλει. Στην διάρκεια της επέμβασης με την νέα μέθοδο over-expanded θα τοποθετήσουμε το μέγεθος που θέλει ή αυτό που είναι πιο κοντά σε αυτό που επιθυμεί.

Μέθοδος subfascial overexpanded

Η θέση τοποθέτησης του ενθέματος μπορεί να είναι:

  • Κάτω από τον μαστό
  • Κάτω από τον μυ.
  • Ενδιάμεσα κάτω από την θήκη του μυός. Η τελευταία μέθοδος είναι η πιο νέα διότι δεν έχει τα μειονεκτήματα των άλλων δυο. Με την νέα μέθοδο subfascial χρησιμοποιούμε την θήκη του μυός για να καλύψουμε περισσότερο το ένθεμα και βάσει της μεθόδου over-expanded δίνουμε το μέγεθος που θέλει η κάθε γυναίκα χωρίς πόνο και γρήγορη ανάρρωση.

Περίπτωση χειρουργημένης από τον Νώντα Καποσίτα με την νέα μεθόδο αυξητικής στήθους subfascial over-expanded

Μπορείτε να δείτε το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του Νώντα Καποσίτα:

kapositas.gr

Νώντας Καποσίτας M.D,PhD

Πλαστικός χειρουργός
Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA
Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
kapositas.gr