Μόσιαλος: Δεν μεταδίδουν τον ιό όσοι έχουν αναρρώσει – Τα νέα από τη Νότια Κορέα

Η έρευνα που επικαλείται ο καθηγητής και εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
8:20
20/05/2020
Μόσιαλος: Δεν μεταδίδουν τον ιό όσοι έχουν αναρρώσει - Τα νέα από τη Νότια Κορέα
1
loading

Μία έρευνα από τη Νότια Κορέα, με νέα στοιχεία που δείχνουν πως οι πρώην ασθενείς του κορονοϊού με δεύτερη θετική επαναδιάγνωση στον κορονοϊό δεν μεταδίδουν τη λοίμωξη και πιθανώς έχουν αναπτύξει αντισώματα που θα τους εμποδίσουν να αρρωστήσουν ξανά, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό, κ. Ηλίας Μόσιαλος.

Σύμφωνα με έρευνα, την οποία δημοσίευσε το Bloomberg, ασθενείς στη Νότια Κορέα, οι οποίοι είχαν αναρρώσει αλλά στη συνέχεια βρέθηκαν ξανά θετικοί στον κορoνοϊό, δεν τον μετέδωσαν σε άλλα πρόσωπα.

Μάλιστα αναφέρεται ότι θα αλλάξει και ο χαρακτηρισμός των ασθενών αυτών από re-positive σε PCR re-detected after discharge from isolation (εκ νέου ανίχνευση μετά την έξοδο από την απομόνωση).

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

«Νέα από τη Νότια Κορέα - όσοι έχουν αναρρώσει δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό και πιθανώς έχουν αναπτύξει αντισώματα που θα τους εμποδίσουν να αρρωστήσουν ξανά. Νέα στοιχεία δείχνουν πως οι πρώην COVID-19 ασθενείς με δεύτερη θετική επαναδιάγνωση στον κορωνοϊό δεν μεταδίδουν τη λοίμωξη και πιθανώς έχουν αναπτύξει αντισώματα που θα τους εμποδίσουν να αρρωστήσουν ξανά.

Επιστήμονες από τα Κορεάτικα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (KCDC) μελέτησαν 285 πρώην COVID-19 ασθενείς που επαναδιαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μετά την προφανή υποχώρηση της ασθένειάς τους, όπως υποδείκνυε το αρνητικό αποτέλεσμα στα τελευταία τους μοριακά διαγνωστικά τεστ. Από τις 14 Απριλίου, αυτού του τύπου θετικά κρούσματα αντιμετωπίστηκαν με μέτρα παρόμοια με εκείνα για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ συνεχίστηκε περαιτέρω έρευνα και ανάλυση των συγκεκριμένων περιπτώσεων.

Με βάση την ενεργή παρακολούθηση, την επιδημιολογική έρευνα και τον ιολογικό έλεγχο αυτών των περιπτώσεων και των επαφών τους, δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδίδουν μολυσματικότητα σε αυτούς τους πρώην ασθενείς. Σε διερεύνηση 790 επαφών των 285 πρώην ασθενών που επαναδιαγνώστηκαν θετικοί, δεν βρέθηκε καμία περίπτωση που να μολύνθηκε αποκλειστικά από επαφή με τέτοια περιστατικά. Η έρευνα έδειξε ότι τα PCR τεστ δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ νεκρών και βιώσιμων σωματιδίων ιού. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι πως τα εργαστηριακά αποτελέσματα των τεστ καλλιέργειας ιών από 108 τέτοιους πρώην ασθενείς ήταν όλα αρνητικά.

Αυτό σημαίνει ότι οι υγειονομικές αρχές στη Νότια Κορέα δεν θα θεωρούν πλέον τους ανθρώπους μολυσματικούς μετά την ανάρρωση από την ασθένεια. Η αναφορά και διερεύνηση τέτοιων δις-θετικών ασθενών και η διερεύνηση των επαφών τους θα συνεχιστούν. Ωστόσο, με βάση τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων, η ορολογία που αναφέρεται σε τέτοιες περιπτώσεις θα αλλάξει (από re-positive σε PCR re-detected after discharge from isolation.)

Ως αποτέλεσμα των ευρημάτων της μελέτης, οι αρχές δήλωσαν ότι, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα πρωτόκολλα, οι πρώην ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία ή στο σχολείο αφού έχουν αναρρώσει από την ασθένειά τους και έχουν ολοκληρώσει την περίοδο απομόνωσής τους».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Giorgis

    Εδώ μεταδίδουν τον ιό άψυχα αντικείμενα όπως τα πόμολα, οι άνθρωποι που τα πιάνουν δεν τον μεταδίδουν σύμφωνα με τον Μόσιαλο. Τι σχέση έχει αν έχουν αντισώματα κι αν θα νοσήσουν με το αν μεταδίδουν? Προτείνω να έρθει σε επαφή ο Μόσιαλος με μερικούς που έχουν αναρρώσει αφού προηγουμένως αυτοί έρθουν σε επαφή με νοσούντες. Πρέπει κάποιος να αναλαμβάνει την ευθύνη των λεγομένων κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα. Έχουν γίνει πειράματα που δείχνουν πόσο εύκολα \"αλλάζει χέρια\" ο ιός.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει