Σε μια προσπάθεια να υπάρξει ιατρική φροντίδα και μέριμνα σε ανασφάλιστους άπορους συμπολίτες και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ο δήμος Κορυδαλλού προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο θα προσφέρει το εθελοντικό του πρόγραμμα «Σύμμαχοι Υγείας» σε πολίτες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στο πρόγραμμα συμμετέχουν εθελοντές γιατροί πολλών ειδικοτήτων, οι οποίοι θα ενισχύσουν την κοινωνική πολιτική του δήμου, όπως τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων, την παροχή ιατρικής φροντίδας και συναφών υπηρεσιών στους δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, στους μαθητές των σχολείων, καθώς και τις δράσεις σε τμήματα του γενικού πληθυσμού.

Το πρόγραμμα υλοποιεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τα Τμήματα Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής και Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την οργάνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών έχει αναλάβει το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, στo οποίο προΐσταται ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Γιάννης Τούντας.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη και τον πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής, καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής Γιάννη Τούντα, ενώ παρούσα ήταν και η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Λαμπρινή Μάνου.