Πώς η υγεία των δοντιών συνδέεται με την καρδιά

Το βούρτσισμα είναι καλό να γίνεται τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα


ΥΓΕΙΑ
9:10
03/12/2019
Πώς η υγεία των δοντιών συνδέεται με την καρδιά
2
loading

Μια νέα έρευνα που έγινε στην Κορέα έδειξε ότι το συχνό βούρτσισμα των δοντιών συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο καρδιακής αρρυθμίας και καρδιακής ανεπάρκειας.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η κακή στοματική υγιεινή αυξάνει την παρουσία μικροβίων στο αίμα και προκαλεί φλεγμονή στο σώμα, πράγμα που αυξάνει τους κινδύνους για την καρδιά. Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι η καλή στοματική υγιεινή, εκτός από τα οφέλη για τα δόντια, λειτουργεί επίσης προστατευτικά για την καρδιά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Τάε-Τζιν Σονγκ του Πανεπιστημίου Ewha Womans της Σεούλ, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «European Journal of Preventive Cardiology» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 121.300 ανθρώπους ηλικίας 40 έως 80 ετών χωρίς ιστορικό καρδιοπάθειας. Από αυτούς, στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, το 3% εμφάνισε αρρυθμία (κολπική μαρμαρυγή) και το 5% καρδιακή ανεπάρκεια.

Διαπιστώθηκε ότι το βούρτσισμα των δοντιών, τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα, σχετιζόταν με κατά μέσο όρο 10% μικρότερο κίνδυνο αρρυθμίας και 12% μικρότερο κίνδυνο ανεπάρκειας, άσχετα με το φύλο, την ηλικία, το βάρος και άλλους παράγοντες.

Το καλό καθάρισμα καταπολεμά τα βακτήρια ανάμεσα στα δόντια και στα ούλα, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα παθογόνοι μικροοργανισμοί να εισδύσουν στην κυκλοφορία του αίματος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Αντικαταναλωτικος

    Όλοι και όλα για τη κατανάλωση.Ξεμαθαμε να ξοδεύουμε.Ας πρόσεχαν.

    1. avatar Αστέριος

      Ίσως θα ήταν καλό να ρωτήσεις έναν καρδιολόγο ή έναν οδοντίατρο για το αν ισχύει αυτό που γράφει το άρθρο. Επειδή πέρασα μια μικρή μπόρα πριν απο λίγους μήνες με την καρδιά, μπορώ να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα του άρθρου. Όσο αφορά το κόστος μιας οδοντόκρεμας, δεν νομίζω τα 50 λεπτά να είναι υπερβολικά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει