Τι μπορεί να κολλήσεις κάνοντας μπάνιο σε πισίνα

Οι κίνδυνοι για την υγεία όταν δεν καθαρίζεται σωστά


ΥΓΕΙΑ
22:31
10/08/2019
Τι μπορεί να κολλήσεις κάνοντας μπάνιο σε πισίνα
3
loading

Πολλοί πιστεύουν πως το μπάνιο σε μια πισίνα ίσως δεν είναι και ό, τι καλύτερο για την υγεία. Όταν το νερό δε χλωριώνεται τακτικά και δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει εστία μόλυνσης. Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων μας προειδοποιεί για τις ασθένειες που μπορεί να μεταδοθούν από μπάνιο σε ακατάλληλη πισίνα.

Είναι πολύ πιθανόν σε κοινόχρηστες κακοσυντηρημένες πισίνες να δημιουργηθούν παράσιτα που οδηγούν διάρροια, στομαχόπονο ακόμα και ναυτία. Ακόμα και πολύ μικρές ποσότητες κοπράνων από κάποιον λουόμενο που δεν έκανε μπάνιο πριν μπει στην πισίνα, όπως συνήθως συνίσταται είναι δυνατόν να προκαλέσει αυτή τη μόλυνση.

Η μελέτη του αμερικανικού κέντρου συνιστά να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας με τα χέρια μετά το μπάνιο, αν δεν τα έχουμε πλύνει. Επίσης, να προσπαθούμε να μην καταπίνουμε νερό κατά τη διάρκεια του μπάνιου.
Αν η πισίνα δεν έχει χλωριωθεί επαρκώς είναι δυνατόν να προκληθούν αλλεργικές αντιδράσεις στα μάτια αίσθημα καψίματος και δακρύρροια. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε πάντα μάσκα ειδική για το κολύμπι ή γυαλιά κολύμβησης.

Το κολύμπι σε μια πισίνα είναι πιθανόν να προκαλέσει και μυκητιάσεις μόλυνση μπορεί να γίνει και μέσω του νερού της πισίνας μιας και οι μύκητες βρίσκονται συνήθως σε υγρά και θερμά σημεία.Εμφανίζονται συνήθως σε σημεία του σώματος που ιδρώνουν εύκολα. Επίσης, συχνές είναι οι μυρμηγκιές. Εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές που έρχονται σε άμεση επαφή με άλλα άτομα. Είναι σημαντικό να φοράμε πάντα σαγιονάρες όταν βγαίνουμε από το νερό της πισίνας και να αποφεύγουμε την επαφή των πελμάτων με το έδαφος.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  ......και καμμια τουριστρια.

 2. avatar μπηστ @@@@@@@@@@@@ της καλτσας τσατσονι

  κόλλα στον (...)

  1. avatar μπηστ @@@@@@@@@@@@ της καλτσας τσατσονι

   ναι , καμια φορα και στον μπροστινο...
   ΥΓ:πολυ σεμνοτυφο το καημενο το μπηστ στην υπηρεσια της καλτσογεροντοκορης των 3000 κλικ ημερησιως
   το αντιθετο του μπροστινος εγινε χυδαιολογια εφοσον δεν προερχεται απο τη καλτσοδετα πολυσχιδη.... πελατισσα του μπηστ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει