Επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης των νοσοκομειακών γιατρών, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας ενώπιον του προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Όπως είπε «θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα τροπολογία στη βουλή , με την οποία θα επισπεύδονται οι διαδικασίες κρίσης των νοσοκομειακών γιατρών».

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι σκοπός της εν λόγω τροπολογίας είναι να μειωθεί ο χρόνος πρόσληψης των νοσοκομειακών γιατρών, ο οποίος ξεπερνά τον ένα χρόνο.

Ο Αντρέας Λοβέρδος ανέφερε στο προεδρείο του Συλλόγου ότι εξετάζει το ενδεχόμενο καθιέρωσης εξετάσεων για απόκτηση ιατρικής ειδικότητας. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν έχει λάβει ακόμη τη σχετική απόφαση και ζήτησε την επίσημη άποψη του Συλλόγου.

Σχετικά με το κάπνισμα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η επιβολή προστίμων στους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου. Εξετάζεται δε το ενδεχόμενο να γίνονται συστάσεις και σε όσους καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο: «Είδα πριν από λίγο καιρό ένα πολυτελές αυτοκίνητο στο οποίο ο οδηγός και ο συνοδηγός κάπνιζαν, ενώ στο πίσω κάθισμα κάθονταν 3 παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβαίνει.