Με το πέρασμα του χρόνου και την έλευση της εμμηνόπαυσης ο γυναικείος κόλπος υφίσταται αλλαγές, αφού η απότομη μείωση των ορμονών (οιστρογόνα), επιφέρει αλλαγές στο γυναικείο γεννητικό σύστημα, γνωστές σαν κολπική ατροφία.

Η ατροφία του κόλπου, ή ουρογεννητικό σύνδρομο της Εμμηνόπαυσης, όπως σήμερα ορίζεται ως πιο δόκιμος ιατρικά ορός, έχει ως συμπτώματα την κολπική ξηρότητα, το αίσθημα καύσου ή κνησμού, τον πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή και την ακράτεια των ούρων. Όλα αυτά τα συμπτώματα επηρεάζουν αρνητικά την προσωπική ευημερία και την ερωτική ζωή του ζευγαριού.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, ο κολπικός βλεννογόνος παρουσιάζει μια ιδιαίτερη κατάσταση, γίνεται μεταβολικά αδρανής καθώς δεν μπορεί πια να παράγει ενεργά κολλαγόνο και άλλα μόρια που απαιτούνται για έναν υγιή και λειτουργικό κόλπο.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα του βλεννογόνου, επειδή είναι αφυδατωμένος και ανεπαρκώς τροφοδοτημένος, που σημαίνει ότι είναι εύθραυστος και πιο επιρρεπής σε λοιμώξεις.

Η κολπική ατροφία μπορεί να συμβεί ως συνέπεια είτε της φυσικής είτε της προκαλουμένης εμμηνόπαυσης.

Κι ενώ μέχρι σήμερα οι άβολες και δυσάρεστες αυτές καταστάσεις πολύ δύσκολα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν, η λύση πλέον είναι υπαρκτή και ακούει στο όνομα fractional laser CO2 MonaLisa Touch.

Το fractional laser MonaLisa Touch προσφέρει μια πρωτοποριακή θεραπεία που αντισταθμίζει τις επιπτώσεις της κολπικής ατροφίας με τρόπο φυσικό και ασφαλή.

Η τεχνολογία laser MonaLisa Touch έχει μια έγκυρη θεραπευτική επίδραση στα εμμηνοπαυσιακά θέματα, καθώς ανακτάται και τονώνεται η προ εμμηνοπαυσιακή μεταβολική δραστηριότητα, μέσα από μια νέα σύνθεση κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος, αναζωογονώντας έτσι τα τοιχώματα του κόλπου και ασκώντας μια δράση στήριξης στο πυελικό έδαφος.

-25% σε όλες τις θεραπείες με το laser C02 MonaLisa Touch

Έτσι λοιπόν το laser MonaLisa Touch αντιμετωπίζει:

  • Το Ουρογεννητικό Σύνδρομο της Εμμηνόπαυσης (ξηρότητα, κολπικός ερεθισμός ή κνησμός, δυσουρία, συχνουρία, ακράτεια)
  • Την κολπική χαλάρωση
  • Την ήπια ακράτεια των ούρων από προσπάθεια
  • Τον σκληρυντικό Λειχήνα του αιδοίου
  • Την αιδοιοδυνία
  • Το τραύμα του περινέου μετά τον τοκετό
  • Δυσπαρευνία

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται η θεραπεία laser MonaLisa Touch;

Σε κάθε γυναίκα που αντιμετωπίζει προβλήματα που σχετίζονται με την κολπική ατροφία, η οποία είναι συνδεδεμένη με φυσιολογική ορμονική ανισορροπία, αναπόφευκτη με το πέρασμα του χρόνου.

Ειδικότερα, το laser C02 MonaLisa Touch είναι η ιδανική θεραπεία για εκείνες που αναζητούν μια διαδικασία μη επεμβατική, ανώδυνη, χωρίς κινδύνους, χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων και τις επιπλοκές των χειρουργικών επεμβάσεων.

-25% σε όλες τις θεραπείες με το laser C02 MonaLisa Touch

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου MonaLisa Touch;

Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι αξιοσημείωτα. Πρόκειται για μια θεραπεία εξωτερικού ιατρείου που γίνεται χωρίς αναισθησία ή αναλγησία, είναι απολύτως ανώδυνη, παρέχει απόλυτη ασφάλεια, δεν έχει χρόνο ανάρρωσης, δεν υπάρχουν παρενέργειες, με μικρή διάρκεια συνεδρίας (15-20 min).

Τέλος η αποτελεσματικότητα καθώς τα αποτελέσματα είναι ορατά μόλις μετά την πρώτη συνεδρία.

Κλείστε το ραντεβού σας με την Γυναικολόγο Σοφία Καλόγηρου εδώ

Υπάρχουν αντενδείξεις για τη θεραπεία MonaLisa Touch;

Δεν υπάρχουν κριτήρια απολύτου αποκλεισμού για το MonaLisa Touch παρά μόνο πολύ σοβαρές παθολογίες, τόσο τοπικές όσο και συστηματικές.

Σε γενικές γραμμές όλες οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση αλλά και αυτές σε γόνιμη ηλικία με αντίστοιχες παθολογίες μπορούν να ωφεληθούν. Αυτός που θα καθορίσει τη συμβατότητά σας με αυτή τη θεραπεία είναι σίγουρα ο γυναικολόγος που πραγματοποιεί το laser C02 MonaLisa Touch.

Τι αποτελέσματα μπορώ να περιμένω μετά την θεραπεία laser C02 MonaLisa Touch;

Το μεγαλύτερο μέρος των γυναικών που υποβλήθηκαν στη θεραπεία laser C02 MonaLisa Touch αναφέρει μείωση της ξηρότητας, της αίσθησης καύσου και πόνου κατά την σεξουαλική επαφή, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι εφικτά χάρη στην ενεργοποίηση του βλεννογόνου και στην αναζωογόνησή του. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας είναι εμφανής ήδη από την πρώτη συνεδρία.

Για ένα καλύτερο αποτέλεσμα συνιστάται ένας κύκλος 3 συνεδριών με μεσοδιάστημα 1 μήνα. Ο αριθμός των συνεδριών μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζετε.

Μόνο ο εξειδικευμένος γυναικολόγος είναι σε θέση να αξιολογήσει και να προτείνει, έπειτα από μια ενδελεχή εξέταση.

Σοφία Καλογήρου, μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 7710386 ή στο κινητό 6944 880624.

Εναλλακτικά επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: sofiakalogirou.gr.