Με το πέρασμα του χρόνου τα οστά φθείρονται και αυξάνεται ο κίνδυνος της οστεοπόρωσης.

Κυρίως οι γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών και άνω αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

Η πάθηση προκαλεί κατάγματα, τα οποία μπορούν να συμβούν σε οποιοδήποτε σημείο του σκελετού αλλά είναι περισσότερο συχνά στη σπονδυλική στήλη, το ισχίο και τον καρπό.

Κρυφοί κίνδυνοι

Ενώ η αποκατάσταση της θέσης των οστών μετά από ένα κάταγμα γίνεται με αξιοθαύμαστη ακρίβεια στις μέρες μας, εξακολουθούν να υφίστανται κάποιοι σημαντικοί κρυφοί κίνδυνοι όπως η θρόμβωση αρτηριών και η απώλεια ασβεστίου από το σύνολο του σκελετού.

Θρόμβωση αρτηριών

Όσο μεγαλύτερος ο χρόνος αποκατάστασης ενός κατάγματος και ο χρόνος που επιβάλλεται ακινησία, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος θρόμβωσης, με τις επιπλοκές που μπορεί να φέρει(εγκεφαλικό/πνευμονική εμβολή/καρδιακό επεισόδιο).

Με κατάλληλη αντιπηκτική αγωγή και όσο λιγότερο μείνουμε σε ακινησία και όσο πιο γρήγορα θρέψει το κάταγμα, τόσο μειώνουμε τον κίνδυνο των θρομβώσεων.

Απώλεια ασβεστίου

Σε ένα κάταγμα, ασβέστιο από το σύνολο του σκελετού κινητοποιείται για να ασβεστοποιηθεί πιο γρήγορα το σπασμένο οστό.

Όμως παράλληλα μεγάλο μέρος του ασβεστίου αυτού αποβάλλεται λόγω των ειδικών μηχανισμών του σώματος που ρυθμίζουν την περιεκτικότητα του αίματος σε ασβέστιο. Τα οστά μπορεί να θρέψουν ελλιπώς, με κακής ποιότητας νεοσχηματισμένο οστό σε περίπτωση έλλειψης ασβεστίου.

Έτσι η συμπληρωματική λήψη ασβεστίου κατά την αποκατάσταση ενός κατάγματος είναι σημαντική για την πρόληψη απώλειας οστική μάζας από το σύνολο του σκελετού.

Η καλή υγεία των οστών και ένα καλογυμνασμένο σώμα βοηθούν στην αποφυγή των καταγμάτων. Τι μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας;

Colabone, ένα καινοτόμο προϊόν για γρήγορη αποκατάσταση καταγμάτων

To Colabone υποστηρίζει την αναδόμηση των οστών σε κατάγματα και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην οστεοπενία και την οστεοπόρωση.

Περιέχει Fortibone, γαλακτικό ασβέστιο και βιταμίνη D.

To Fortibone είναι ένας συνδυασμός βιοενεργών πεπτιδίων κολλαγόνου πατενταρισμένος από την Gelita AG. Απορροφάται από το γαστρεντερικό σύστημα κατά 99%, αθροίζεται στα οστά και προωθεί τις διεργασίες αναδόμησής τους.

Τα πεπτίδια Fortibone συγκεντρώνονται και εισχωρούν στα κύτταρα των οστών παρέχοντας όλα τα απαραίτητα δομικά συστατικά για την σύνθεση του πλέγματος των οστών και διεγείροντας την αναδόμηση τους. Παράλληλα μειώνουν την αποδόμηση των οστών και εμφανίζουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Το γαλακτικό ασβέστιο είναι πολύ καλά απορροφήσιμο και σε συνδυασμό με το Fortibone προμηθεύει μέσα από τη διατροφή όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη δημιουργία νέου οστού.

Η βιταμίνη D βοηθά στην απορρόφηση του παρεχόμενου ασβεστίου αλλά και στη διατήρηση των επιπέδων ασβεστίου του σώματος σε υψηλά επίπεδα.

Το κύριο δραστικό συστατικό του Colabone είναι το βιοενεργό πεπτίδιο Fortibone το οποίο κέρδισε το βραβείο καλύτερου συστατικού κατά την διοργάνωση της Vitafood στην Γενεύη της Ελβετίας για το 2018.

Αυτή η διάκριση σας διαβεβαιώνει για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος, καθώς και για το επιστημονικό υπόβαθρο που διέπει την παρασκευή και τη δράση του.

Το COLABONE: 

  • Βελτιώνει την σταθερότητα και την ελαστικότητα των οστών
  • Διεγείρει τη βιοσύνθεση του εξωκυτταρικού matrix των οστών
  • Μειώνει την αποδόμηση των οστών
  • Υποστηρίζει την οστική πυκνότητα

Το COLABONE είναι ένα προϊόν χωρίς παρενέργειες που υποστηρίζεται από κλινικές μελέτες και η συσκευασία του περιλαμβάνει 30 φακελάκια (1/ ημέρα).

Η σκελετική υγεία δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη της! Πρέπει να την φροντίζουμε με γυμναστική και Colabone.

Πληροφορίες

ΒΙΒΑΦΑΡΜ ΑΕ

Πεντέλης 110, Μαρούσι

vivapharm.gr