Πώς συνδέεται η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με την παχυσαρκία

Ενδιαφέροντα τα στοιχεία νέας μελέτης


ΥΓΕΙΑ
8:18
10/03/2019
Πώς συνδέεται η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με την παχυσαρκία
4
loading

Ενδιαφέροντα τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Transportation Research Part A: Policy and Practice και τα οποία δείχνουν πως η αύξηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς θα μπορούσε να μειώσει τον επιπολασμό της παχυσαρκίας.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 45 πολιτείες των ΗΠΑ, τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά το διάστημα 2001-2009. Συνολικά, η αύξηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς κατά 1% φάνηκε να συνδέεται με σχεδόν 0.5% μικρότερη συχνότητα εμφάνισης παχυσαρκίας, γεγονός που είχε παρατηρηθεί και σε παλαιότερη αντίστοιχη μελέτη.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για σωματική δραστηριότητα. Έτσι, τα ευρήματα της παρούσας ανάλυσης δείχνουν πως η χρήση τους σε μεγαλύτερο βαθμό μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε ελάττωση των ποσοστών παχυσαρκίας.

Ωστόσο, καθώς οι αναλύσεις έχουν γίνει σε επίπεδο πολιτείας, δεν είναι εύκολο να εξαχθούν συμπεράσματα για την επίδραση μιας τέτοιας αλλαγής σε ατομικό επίπεδο. Με άλλα λόγια, αν και δε συνεπάγεται ότι ένα άτομο που χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχει μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης παχυσαρκίας, εν τούτοις φαίνεται πως η προώθηση της μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά οφέλη, όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar CHARITOS ZAN

  ΑΘΙΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΙΣΙΣ
  ΕΝΝΙΑ ΕΒΡΟ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ
  ΑΘΙΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΙΣΙΣ
  ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΒΡΟ ΤΟΝ ΜΙΝΑ

 2. avatar Mpamphs2

  Τι βλακείες είναι αυτές!!!!!!!!!και με τα πόδια αν πας από το σπίτι σου στη δουλειά εκεί να δεις πως αδυνατιζεις

  1. avatar Ηλιθιος μπαμπης2

   ναι μπαμπη θα παω με τα ποδια στη δουλεια -σπιτι , σπιτι -δουλεια να περασω 11 το βραδι απο ομονοια για να με σφαξουν τα ναρκο η οι λαθρο.ρε δε πας στο... πρωι πρωι μπαμπουκο

  2. avatar Popi75

   Προφανώς εννοεί σε σχέση με τη χρήση αυτοκινήτου. Όσο για το να πηγαίνεις με τα πόδια στη δουλειά, εξαρτάται από την απόστασή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει