Νέο κρούσμα του ιού του Νείλου στην Αργυρούπολη

Ποια προληπτικά μέτρα προκρίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ


ΥΓΕΙΑ
19:58
10/07/2012
Νέο κρούσμα του ιού του Νείλου στην Αργυρούπολη
3
loading

Ένα ακόμη περιστατικό με τον ιό του Δυτικού Νείλου επιβεβαίωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ στην Αττική. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ενημερώθηκε για την εργαστηριακή διάγνωση του νέου περιστατικού λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε άνδρα ενήλικο ασθενή κάτοικο Αργυρούπολης, ο οποίος δεν αναφέρει ιστορικό μετακίνησης - έκθεσης σε περιοχή με ιστορικό εμφάνισης της νόσου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένει να συνεχιστούν τα κρούσματα στην περιοχή της Αθήνας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ύστερα από τσιμπήματα κουνουπιών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του δήγματος (τσιμπήματος) των απλών κουνουπιών και στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία. Τονίζεται πως οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου εμφανίζονται σε ηλικιωμένα άτομα και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια περιλαμβάνουν τόσο τη χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, κουνουπιέρων κ.ά. όσο και την αποφυγή λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια (γλάστρες κ.λπ). Συστήνεται, επίσης, το πότισμα των φυτών και του γρασιδιού να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες. Σε επίπεδο κοινότητας συστήνονται συστηματικές κουνουποκτονίες, απομάκρυνση λιμναζόντων υδάτων, καθαρισμός αγωγών ομβρίων υδάτων και άλλα μέτρα υγειονομικής διαχείρισης περιβάλλοντος.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα παρακολουθεί στενά τα τυχόν περιστατικά και θα προβαίνει σε ενημέρωση, σε εβδομαδιαία βάση, μέσω της ιστοσελίδας του στην οποία και αναφέρονται αναλυτικές οδηγίες για τη νόσο και τα μέτρα πρόληψης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar EMPITIS

    Ρε παιδιά μας λένε ότι είναι πολύ επικίνδυνο το τσίμπημα από κουνούπια (παλιότερα λέγαν για τα \'τίγρεις\' μόνο!) κι απ\' την άλλη λένε ότι μόνο ένας στους 100 εμφανίζει συμπτώματα και συνήθως περνούν από μόνα τους μετά από κάποιες μέρες. Ουσιαστικά δηλαδή η εποχιακή γρίπη είναι πιό επικίνδυνη... Ότι νά ναι!!!

  2. avatar kiekeboe

    \"το πότισμα των φυτών και του γρασιδιού να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες\" ?????????? εαν είναι δυνατόν ! για να κατακάψει μετα ο μεσημεριανός ήλιος τα φυτά ??? ποια είναι τα συμπτώματα αυτης της γρίπης όμως δε μας λέει κανείς , γιατι εγώ εχω παρουσιάσει ενα μήνα τώρα ρινίτιδα και διάρροιες

  3. avatar Morfio

    έχω βαρεθει να ακουω για επιδημιες κ.α γενικα το θεμα ειναι μουφα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει