Το ψάρι είναι μια από τις βασικές επιλογές της μεσογειακής διατροφής και στην Ελλάδα το καταναλώνουμε ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι.

Τα οφέλη από την κατανάλωσή του είναι πολλά καθώς είναι πλούσιο σε καθαρές πρωτεΐνες, σελήνιο, Ω-3 λιπαρά οξέα αλλά στη δυσεύρετη βιταμίνη D, συστατικά απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και την καλή υγεία. Ωστόσο, οι ανησυχίες για την περιεκτικότητα των ψαριών σε υδράργυρο κρατούν αρκετούς μακριά από μια κατά τα άλλα εξαιρετική διατροφική επιλογή.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.